2017-01-19 23:23

SPECIAL


Cele mai scumpe delicatese din lume

 |  18:41
Cele mai scumpe delicatese din lume

Dintotdeauna au existat alimente şi băuturi de lux pentru cei care şi le permit. De la ciocolată de 10.000 de euro kilogramul la plicuri de ceai cudiamante, cei dornici de opulenţă cu siguranţă au de unde alege.

Trufele Chocopologie

Apreciate ca fiind cele mai gustoase şi scumpe produse deciocolată din lume, trufele "Chocopologie by Knipschildt" costă, nicimai mult, nici mai puţin decât 2.600 de euro per 370 grame şi se pot achiziţionadoar pe bază de comandă. Realizate manual după o reţetă secretă, delicateseleconţin, printre altele, trufa neagră şi 70% cacao.

Cafeaua Kopi Luwak

S-ar putea să deveniţi hipertensivi doar gândindu-vă laaceastă cafea, întrucât doar auzul preţului ei poate să accelereze pulsul unuihipotensiv: peste 1.000 de dolari per suta de grame. Preţul cafelei Kopi Luwakeste determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit, ci şi deraritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creşte într-un arealfoarte restrâns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru carerecolta anuală este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, suntmai mulţi.

Ceaiul Tieguanyin

Dacă preţul cafelei vă face rău, nu încercaţi nici cuceai. S-ar putea să vă dăuneze. Mai ales dacă vă doriţi un ceai verdeTieguanyin.

Cel mai scump ceai din lume vine să ne arate că în Chinanu se produc doar obiecte de serie mare şi preţ mic, ci şi ceaiuri rare şiscumpe. O singură ceaşcă din acest ceai - făcut din 2-3 frunze uscate - costă15 dolari, iar preţul unui kilogram ajunge la 3.000 de dolari.

Plicul de ceai cu diamante

Dacă un ceai chinezesc vă pare a fi scump, cu siguranţă căacest plic de ceai cu diamante o să vă pară a fi exagerat. Şi chiar acest efectextravagant l-a urmărit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-leaan al existenţei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reamintienglezilor cât de mult iubesc ceaiul, plicul costă 7.500 de lire sterline. Credcă englezii îşi puteau aminti că le place ceaiul şi într-o manieră mai discretă.

Cea mai scumpă şampanie

Dacă bei un pahar din această şampanie, probabil trebuiesă bei o alta după, doar ca să sărbătoreşti faptul că te-ai apropiat de cea maiscumpă şampanie a lumii. Cea mai scumpă şampanie poartă numele de Perrier JouetBelle Epoque Blanc de Blanc şi nu vechimea este cea care o face atât de preţuită- aşa cum se întâmplă la vinurile de colecţie -, ci faptul că este produsă dinstruguri atent selecţionaţi şi vândută în sticle pictate manual. O astfel desticlă costă 1.500 de dolari.

Un whiski cu adevărat rar

Probabil că dacă ar fi supravieţuit câţiva dinozauri,unii tot ar fi fost mai ieftini decât acest whiski din categoria "fine andrare" ce poartă numele de Macallan Fine Rare Vintage. Nu ştiu cât derafinat este acest distilat, vechi de 30 de ani, dar rar este cu siguranţă.Anul trecut, în întreaga lume mai erau doar 85 de sticle. Nu poţi bea multwhiski de 38.000 de dolari sticla fără să te doară rău capul a doua zi.

Un rompentru piraţi bogaţi

Cel mai scump rom al lumii nu pare a fi pentru lupiineînfricaţi ai mărilor, ci mai degrabă pentru saloanele unor milionariexcentrici. Wray & Nephew White Overproof este cu siguranţă cel mai scumprom al lumii. Rar, şi cu siguranţă bun, acest rom distilat în 1940 este cea maipreţioasă licoare din categoria sa. O singură sticlă de Wray & Nephew WhiteOverproof Rum costă 53.000 de dolari.

Diamantele sunt eterne. Chiar şi la cupă

Nu se putea ca japonezii, care beau de Revelion şampaniecu foiţă de aur ca să aibă un an nou bun şi bogat, să nu ducă extravaganţa laun nou nivel. Acesta este cauza, şi nu lipsa cruntă a măslinelor din Japonia,pentru care a fost inventat cel mai scump cocteil din lume. În fond,"Diamonds-Are-Forever" nu are cine ştie ce ingrediente rare, dacăfacem abstracţie de diamantul de 1.6 carate din pahar.

Dacă vă interesează un astfel de cocteil îl găsiţi lahotelul Ritz-Carlton din Tokyo. Pentru 11.000 de dolari cât costă, cred că nicinu trebuie să coborâţi la bar. Puteţi solicita room-service-ul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri