2017-01-17 17:23

SPECIAL


Cercetare. Creierul fetelor, grav afectat în urma consumului de alcool

 |  16:26
Cercetare. Creierul fetelor, grav afectat în urma consumului de alcool

Creierul fetelor tinere este mai afectat de beţii decât cel al băieţilorde aceeaşi vârstă, potrivit unui studiu publicat vineri în SUA, care avertizeazăcă neuronii sunt afectaţi de consumul de alcool şi că acest lucru este mai gravdecât mahmureala de a doua zi, scrie France Presse. Cercetători ai UniversităţiiCalifornia din San Diego (UCSD) şi Stanford au studiat creierul a 95 de tinere,dintre care 40 au participat la beţii (cel puţin patru pahare de băutură unuldupă altul pentru fete, cinci pentru băieţi). Activitatea din mai multe zone ale creierului, în special capacităţile de atenţieşi de memorie, s-a redus la acestea în urma consumului de alcool, comparativ cuadolescentele care nu consumă deloc alcool, a explicat Susan Tapert, profesoarăde psihiatrie la Stanford şi co-autoare a studiului. “Aceasta sugerează căadolescentele ar putea fi în mod special vulnerabile la efectele negative aleunui consum excesiv de alcool”, potrivit cercetătoarei.

Dar de cesunt creierele femeilor mai sensibile la alcool decât cele ale bărbaţilor? În primul rând pentru că dezvoltareacerebrală este de regulă cu unul sau doi ani mai avansată decât la băieţi, aexplicat Susan Tapert. La aceeaşi vârstă, pagubele sunt mai grave. Printreceilalţi factori, studiul enumeră diferenţele hormonale dintre sexe, unmetabolism mai lent la fete, dar şi un indice de grăsime corporală şi ogreutate în medie inferioare. Participantele la studiu s-au îmbătat toate în mai multe seri, după care auurmat perioade lungi de sobrietate. Însă, în pofida beţiilor rare, efecteleasupra creierului au putut fi în mod clar identificate, a avertizat EdithSullivan, profesoară de psihiatrie şi ştiinţe ale comportamentului în cadrul Şcoliide Medicină de la Stanford. “Acest studiu arată că la tineri - studenţi sauliceeni - riscurile pentru funcţiile cognitive şi ale creierului persistă multăvreme după ce aceştia îşi revin din mahmureală”, a conchis ea.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GUILLAUME
13 Dec 2012

sunt de acord in ce p riveste rencmsaeintul la vecinii din UNGARIA ,as a ca ADEVARATUL SCOP AL R ECENSMINTULUI SA NU FIE L A NOI CU O ALTA CONOTATIE SI ALEGERILE SE POT F RAUDA CU ACEST RECENSAMIN T !

Adauga un comentariu

Random image