2019-01-22 06:29


China: Un muzeu de falsuri a fost închis

 |  14:00
China: Un muzeu de falsuri a fost închis

Autorităţile chineze au dispus închiderea unui muzeu plin cu obiecte contrafăcute, printre care un vas ornat cu o caracatiţă ridicolă şi despre care se afirma că datează din timpul ultimei dinastii imperiale, au relatat marţi mass-media de stat, potrivit AFP.

Muzeul, construit în provincia Hebei, a costat de 540 de milioane de yuani (67 de milioane de euro), "nu are nicio calificare în calitate de muzeu, deoarece colecţiile sunt constituite din falsuri", a explicat pentru Global Times un funcţionar provincial.

Fondatorii muzeului sunt acum anchetaţi, fiind acuzaţi de delapidarea veniturilor publice obţinute datorită vânzării de terenuri, a precizat publicaţia.

Numeroase obiecte expuse în cele 12 săli de ale muzeului au fost “semnate” cu numele “Împăratului Galben”, care, potrivit tradiţiei, ar fi domnit în secolul al 27-lea î.Hr., însă numele său era înscris cu caractere chinezeşti simplificate, apărute doar în anii 1950, relatează Shanghai Daily.

Proprietarul muzeului, Wang Zhongquan, lider local al Partidului Comunist, a început să constituie colecţii, "fiind dispus că achiziţioneze tot ce i se aducea".

Wang ar fi achiziţionat peste 40.000 de obiecte contrafăcute la preţuri cuprinse între 100 de yuani (12,40 euro) şi 2.000 de yuani (248 de euro), au precizat localnici din apropierea muzeului, citaţi de un cotidian din Beijing.

Wang, care a spus că nu a vrut decât să “promoveze cultura chineză”, a declarat că "nici zeii nu ar fi putut distinge autenticul de fals printre piesele expuse".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

GALERIE MEDIA


TAGURI: china, muzeu, falsuri, inchis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...