2018-12-11 15:35


Chirurgie live de la Polizu

 |  16:40
Chirurgie live de la Polizu

Primul Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi al 8-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Americane a Laparoscopiştilor Ginecologi (AAGL) se desfăşoară la Bucureşti.

În cadrul acestuia vor avea loc cursuri susţinute de experţi americani şi români, pe teme de actualitate pentru chirurgia ginecologică minim invazivă.

La încheierea programului ştiinţific, a fost programată o sesiune live de chirurgie, transmisă de la Spitalul Polizu (IOMC) Bucureşti.

„Sperăm că parteneriatul profesional dintre Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi AAGL va convinge tinerii medici de posibilitatea şi necesitatea de a practica şi în ţara noastră o medicină bazată pe dovezi, pe practica modernă, conform uzanţelor internaţionale“, a declarat conf. univ. dr. Nicolae Suciu, preşedintele executiv al SRCMIG şi organizatorul reuniunii de la Bucureşti.

Acesta a arătat şi avantajele tehnicilor dezbătute în cadrul congresului.

„Practica chirurgicală minim invazivă, ca un nou val în chirurgia modernă, are multiple beneficii, între care diagnosticul precoce, traumatismul operator redus, scurtarea perioadei de internare, reintegrarea socioprofesională rapidă, costurile reduse ale asistenţei medicale“, a explicat medicul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: congres, diagnostic, costuri, experti, ginecologie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...