2018-12-17 04:49


Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO

 |  21:00
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO

Nimic nu se compară cu euforia de a trăi într-o zonă însorită, unde marea ştie să-şi răsfeţe oaspeţii de dimineaţă până seara şi îi încântă cu fabuloasele apusuri şi golfuri pitoreşti.

Dacă aţi surprins farmecul Ciprului într-o vacanţă de vară, ce-ar fi să-l redescoperiţi într-o vacanţă de toamnă? Turiştii s-au întors la casele lor şi e timp şi loc pentru a descoperi în voie fiecare părticică a acestui tărâm. Exploraţi plajele fără zgomot, profitaţi de aerul proaspăt, de peisaje şi de munţi şi, înainte de a pleca, fiţi prezenţi la spectacolul soarelui care coboră în Mediterană!

Vizitaţi Băile Afroditei

Conform legendei, Afrodita, zeiţa iubirii, s-a scăldat într-o piscină  formată într-o grotă naturală umbrită de un smochin. Traseul este de o frumuseţe naturală uimitoare, intensificată de verdeaţă şi de mulţimea de flori tropicale.

Kings Afrodite's

Pentru a rămâne în ton cu obiectivul pe care tocmai l-aţi vizitat, trebuie neapărat să gustaţi bunătăţile de la resturantul Zeiţei. Au cele mai bune souvlaki (frigărui cu legume şi carne), cel mai savuros kleftico (o bucată de carne de miel, înfăşurată în folie şi preparată în cuptoare speciale) şi friptură de purcel de lapte. Aperitivele merg de minune cu vinul casei, iar pe seară, spiritele se aprind pe muzica live şi dansul folcloric.

Portul din Paphos

Aici turiştii sunt atraşi tot anul. Aveţi ocazia de a face o plimbare pe chei, să luaţi masa la unul dintre cele mai fine restaurante care servesc peşte sau la taverne. Priveliştea este spectaculoasă datorită numeroaselor bărcuţe de pescuit colorate care plutesc lângă ţărm.

Parcul Păsărilor din Paphos

Domnul Christos Christoforou avea o colecţie de păsări impresionantă, aşa că s-a hotărât să se bucure împreună cu publicul de aceste frumuseţi. Scopul este de a educa comunitatea locală despre importanţa protejării păsărilor. Din 2004, domnul Christoforou tot îmbunăţeşte parcul, prima dată a deschis un amfiteatru unde se ţin cursurile educative şi unde rulează documentare. Pentru deliciul oaspeţilor organizează şi spectacole cu papagali, care dau o lecţie publicului cu inteligenţa lor. De la magazinul de suveniruri puteţi cumpăra tricouri şi magneţei cu logo-ul parcului. Nu veţi rezista mirosului de pâine coaptă care vine dinspre restaurantul ce îşi aşteaptă oaspeţii cu un festin cipriot.

Sicilia şi cele mai bune SPA-uri

1. Între Siracuse şi Noto veţi găsi micul oraş Avola cu plaje largi de nisip, specialităţi delicioase pe bază de migdale şi faimosul vin roşu Nero d'Avola. Locuitorii sunt tare primitori, trăiesc din agricultură şi îşi încântă oaspeţii cu viile şi livezile de lămâi, portocali şi migdali. 2. Erice,numit şi „oraşul din nori“, este micul sat extrem de pitoresc, cocoţat în vârful muntelui San Giuliano. Veţi descoperi aici un labirint de străduţe înguste, pieţe fermecătoare, case vechi de piatră, castele şi vederi spectaculoase spre mare. Vizitaţi castelul Zeiţei Venus, care, de-a lungul timpului, a fost temniţă, turn de veghe şi conacul guvernatorului! 3. SPA-uri naturale. Cel mai bun resort pentru răsfăţ este Vulcano – un mic arhipelag din nordul Siciliei. Vulcanii sunt chiar în centrul acestui tărâm, dând naştere unor izvoare calde, care sunt utilizate de către hoteluri pentru SPA. Insula este slab populată şi are o mulţime de frumuseţi naturale de care vă puteţi bucura între două şedinţe de SPA. Iar pentru cei care sunt în căutarea tratamentelor de sănătate şi de înfrumuseţare, băile de nămol sunt ideale. 4. Cele mai bune deserturi – Sicilia este un spectacol culinar. Deserturile au marţipan sau fructe confiate, prăjiturile sunt umplute cu fructe uscate, nuci şi miere, iar cel mai cunoscut desert este granita, o îngheţată delicioasă. În după-amiezele leneşe, planificaţi o oprire la gelateriile din Palermo, care au brioşe cu îngheţată. Şi nu v-am povestit de sorbetto, preferatul împăraţilor romani care luau gheaţă din cele mai răcoroase regiuni şi o amestecau cu miere şi căpşuni.

Mallorca – pentru boemi

Septembrie este dedicat iubitorilor de artă, care vor fi fascinaţi de operele magnifice ale artiştilor expuse în cadrul evenimentului „La nit de l'art” sau "Noaptea artei", care va avea loc în muzeele şi galeriile din Palma. Veţi descoperi secretele de pe străduţele vechi din Palma şi e musai să vă alăturaţi unei excursii ghidate în zona istorică a capitalei, cu monumente şi contraste între trecut şi prezent. Toată lumea este invitată să se bucure de spectacolele de divertismentîn aer liber organizate în Parque del Mar şi la Castelul Bellver. Din Palma, alegeţi o călătorie cu trenul vintage care călătoreşte prin Munţii Serra de Tramuntana, încă din anul 1912. Trenul de epocă trece şi prin zone exotice care ademenesc trecătorii la un festin cu portocale şi migdale. Destinaţia este Soller, cu cel mai relaxant port din insulă şi cu o faleză presărată cu restaurante şi cafenele. De aici, se organizează excursii la pescuit în timpul cărora aveţi şansa de a prinde cel mai gustos prânz. Mallorca are şi peşteri spectaculoase, Caves of Drach, cu patru camere pline cu stalactite şi decoruri luminoase. Au loc miniconcerte pe unul dintre lacurile subterane, iar vizitatorii se pot plimba cu o bărcuţă dirijată de gondolier.

Vacanţă în familie. Programul Cipru pentru toţi

Hotel Mariandy 2* - de la 249 Euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare în cameră dublă cu demipensiune, două excursii în Nicosia, Larnaca şi Lefkara, cu vorbitor de limba română, asistenţă turistică. Hotelul se află în staţiunea Larnaca, unde trebuie să planificaţi o plimbare pe Finikoudes (promenada palmierilor). Este mărginită de cafenele şi restaurante, ideale pentru a servi cafeaua şi un mic dejun apetisant înainte de a porni în descoperirea frumuseţilor zonei. Nu rataţi Fortul Larnaca şi relaxarea în curtea sa interioară, folosită ca grădină de vară! Prestige Tours, www.prestige.ro, tel. 021 319.77.94.

Sicilia. Resort cu vedere la Etna

  Senior Voyage, Hotel Sporting Baia 4* - de la 345 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, un pahar de vin şi apă la masă, excursie la Riviera Ciclopilor. Hotelul aflat pe plajă, în frumosul golf Naxos, oferă o panoramă superbă asupra Muntelui Etna şi spre micuţele aşezări Taormina, Castelmola şi Reggio Calabria. Vă puteţi relaxa la centrul de înfrumuseţare, la fitness şi saună sau chiar pe plajă, în faţa mării. Amplasarea hotelului este perfectă pentru a vizita Teatrul Grec şi cel mai bine echipată plajă din Sicilia, Lido Mazzaro. Găsiţi oferta la Christian Tour, , tel. 021 369.98.35.

Mallorca. Program social, fără limită de vârstă

Hotel Green Garden 4* - de la 439 Euro/persoană, transport cu avionul din Cluj-Napoca, taxe de aeroport, transferuri, 7 nopţi cazare cu pensiune completă, apă şi vin la masă, excursie de o zi în Palma de Mallorca şi Inca, asistenţă turistică în limba română. Veţi găsi piscine înconjurate de grădini, iar foarte aproape de hotel este Plaja Cala Agulla cu nisip alb şi un golf cu apă turcoaz, împrejmuit de pini. Oferta este disponibilă la agenţia Europa Travel, , tel. 021.311.55.20 .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27

Mai multe imagini:
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom

Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom

Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom
Cipru, Sicilia, Mallorca. Topul atracţiilor pentru seniori. SUPERFOTO
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...