2018-12-16 05:43


Circuit exotic în ţara contrastelor

 |  21:00
Circuit exotic în ţara contrastelor

Casablanca, oraşul fascinant cu bulevarde largi şi bijuterii arhitecturale în stil maur, se dezvăluie turiştilor într-un decor mediteranean pe coasta  Atlanticului.

Tărâmul învăluit în parfumul condimentelor şi animat de medinele medievale pune simţurile în mişcare. Ţara este o călătorie pe covorul fermecat din Sahara mistuitoare în Munţii Atlas glazuraţi cu zăpadă; din medina Marrakech mereu aglomerată în serenicul oraş Fes. Este un loc unde spiritualitatea se remarcă de la prima chemare la rugăciune, iar oraşele sunt labirinturi care vă îmbie să le străbateţi cu ajutorul măgăruşilor. Aveţi nevoie de spirit de aventură, de talent în negociere şi multă răbdare pentru o călătorie cu multe opriri, dar palpitantă.

În anii '40, Hollywoodul a transformat-o în star de cinema şi, de atunci, Casablanca sau „Casa Albă“nu se opreşte din creştere. Este diferită de alte oraşe ale ţării, fiind inspirată de cultura americană; a adus, în premieră, zgârie-norii pe continentul african şi un singur cuvânt o defineşte întocmai: cosmopolită. Cunoscut mai mult pentru seminariile de afaceri, oraşul se transformă treptat-treptat într-o destinaţie turistică unde Moscheea Hasan II face furori. Este a doua clădire sfântă din lume - după moscheea din Mecca, iar la construcţia sa au participat 35.000 de meşteri care au decorat-o cu jocuri complicate de ţiglă, arcuri de marmură şi panouri din lemn de cedru. Minaretul este excepţional cu turnurile sale înalte de 200 m şi un fascicul laser care poate fi văzut de la 20 de mile depărtare. Sala de rugăciune este enormă, adună 25.000 de credincioşi şi are un acoperiş care se deschide spre cer. Întregul complex se întinde pe malul mării şi îşi provoacă oaspeţii la o plimbare.

Cele mai plăcute experienţe

1. În Maroc, zidurile oraşelor sunt cunoscute sub numele de medina, iar pe străduţele înguste din aceste cetăţi vă puteţi cufunda în trecutul şi în prezentul acestei ţări. Foste adăposturi în calea jefuitorilor, medinele sunt ameţitoare combinaţii de elemente tradiţionale şi moderne, unde souk-urile aglomerate şi atelierele meşteşugarilor stau alături de buticurile trendy, cu restaurantele romantice şi cafenele Alfresco. În Old Medina din Casablanca veţi descoperi o piaţă animată cu standuri pline de mirodenii şi fructe. După o aşa experienţă, merită să vedeţi şi noua medina, construită în anul 1920. Veţi descoperi un amestec fascinant de străzi, grădini, pieţe care expun covoare şi cea mai bună patiserie din ţară – Chez Bennis cu cele mai bune prăjituri sub formă de gazelă şi delicii cu miere şi nucă de cocos.

2. Hamam Ziani - în inima oraşului Casablanca, echipa de la Ziani a proiectat primul hamam, la fel ca în vise, unde s-au adunat aburi, parfumul plantelor aromatice, băile răcoritoare care oferă frumuseţe, relaxare şi vitalitate. Ritualul cuprinde o exfoliere cu mănuşa magică, un masaj blând cu un săpun care lasă pielea strălucitoare, un alt tip de masaj care elimină stresul, terapie cu alge şi răsfăţ în jacuzzi. După masaje vă puteţi destinde  într-un spaţiu revigorant în timp ce savuraţi un ceai de mentă.

3. Plaja Aïn Diab, aflatăînsuburbia şic Anfa, este distinsă cu Steagul Albastru pentru servicii de curăţenie şi facilităţi. Este cea mai animată din Maroc şi are vibraţia urbană: cafenelele şi cluburile împânzesc Bulevardul La Corniche, locul preferat de plimbare al trendsetterilor şi celebrităţilor locale. Pentru un strop de răcoare, puteţi alege Oceanul Atlantic sau piscinele de la cluburile şi hotelurile de pe plajă.

4. Vizitaţi Jardin Majorelle, un loc paradisiac, cu temperaturi plăcute, palmieri umbroşi şi muzică de fundal creată de păsări. Pictorul Jacques Majorelle s-a mutat în Marrakech în 1919 şi a creat prima versiune a grădinilor pe care le-a deschis publicului în 1947. După dispariţia pictorului, Marrakech a fost redescoperit de generaţia hippy, iar Yves Saint Laurent, creatorul modei hippy, s-a stabilit aici şi a transformat spaţiul într-un loc al artei, dar şi al relaxării. În grădina cu sute de mii de plante a fost presărată cenuşa lui Yves Saint Laurent şi tot aici se află şi vila creatorului transformată în Muzeul Artelor Islamice. Adăposteşte diverse obiecte de artă colecţionate de Yves din lumea fascinantă a Maghrebului, Asiei şi Africii. Departe de agitaţia din Marrakech, grădinile vă îmbie la relaxare lângă bazinele pline cu nuferi şi broscuţe.

Dulce relaxare în Agadir

Primeşte 300 de zile de soare pe an şi plajele sunt luate cu asalt de iubitorii sporturilor nautice.

Aşezarea geografică este perfectă, deoarece Munţii Atlas o apără de căldura Saharei, iar Oceanul Atlantic vara o răcoreşte şi iarna o încâlzeşte. Este locul shoppingului, al prânzurilor leneşe în cafenele şi restaurante şi al plimbărilor romantice prin medina. De aici puteţi ajunge şi în Insulele Canare aflate doar la un hop depărtare. Nu trebuie să rataţi distracţia naturală la zoo numită şi Valea Păsărilor şi safariul pe cămilă în Munţii Atlas! Veţi străbate dunele din deşertul Sahara, satele berbere şi micul oraş Taroudant cu o fortăreaţă şi vederi uimitoare asupra litoralului. Hotel Anezi ştie să vă răsfeţe cu o poziţie fantastică şi vederi minunate asupra golfului. Relaxarea este în fiecare loc, în sala de gimnastică, la înot în cele trei piscine, în centrul de wellness, la SPA. Seara, restaurantul Fes organizează spectacole cu muzică tradiţională şi un bufet cu bunătăţi: salate, peşte, prăjituri cu migdale. Într-o oază luxuriantă, înconjurată de cele mai frumoase grădini maure, răsare şi Village Resort din Agadir, un club de vacanţă dedicat pasionaţilor de golf şi sportivilor cu gusturi rafinate. La un pas de Oceanul Atlantic, veţi găsi o superbă piscină, baldachine, un bazar plin de viaţă şi teatrul care pune în scenă cele mai frumoase spectacole.

Circuit în Maroc cu minisejur la Atlantic

Hoteluri 4* -de la 939 euro/pers., transport cu avionul Bucureşti – Roma – Casablanca şi retur, transferuri, transport cu autocarul în Maroc, 9 nopţi cazare cu demipensiune, dintre care 2 nopţi în Casablanca la hotel Atlas Almohades 4*, 2 nopţi în Fes la hotel Volubilis 4*, 2 nopţi cazare în Marakesh la hotel Kasbah & Spa 4*, 3 nopţi cazare în Agadir la hotel Anezi 4*.

Itinerariu: Casablanca – Rabat – Meknes – Volubilis – Fes - Beni Mellal – Marrakech - Agadir - Casablanca. Prompt Service Travel, www.promptservice.ro.

Cazare în centrul distracţiei din capitală

Casablanca, hotel Club Val d'Anfa 4* – de la 332 euro/pers. pentru 7 nopţi cazare, bilet de avion, tarif informativ: de la 417 euro/pers. Hotelul reprezintă o îmbinare elegantă a stilului tradiţional berber din nord-vestul Africii cu facilităţile moderne, fiind amplasat chiar lângă cluburi şi restaurante. Într-o atmosfera relaxantă şi de lux, puteţi savura o băutură pe terasa cu vedere la mare, să vă relaxaţi lângă piscină şi grădini sau să vă bucuraţi de un masaj, în hamamul marocan. Detalii pe www.ghidhoteluri.ro.

Fes – oraşul misterios

Vechea Medina este centrul atracţiei, mereu magică, medievală, cu nu mai puţin de 9.000 de străduţe. Bucuria se învârte în jurul acestor alei unde veţi găsi fântâni, măgăruşi şi artizanii locali la locul de muncă. Vă puteţi retrage apoi la un hamam, cea mai bună alegere pentru exfoliere înainte de expunerea la soare, dar şi pentru socializare cu localnicii. Planificaţi un popas şi pe micuţa stradă Bab Bou Jeloud pentru a savura un ceai aromat la unul dintre restaurantele de pe acoperiş!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16

Mai multe imagini:
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom

Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom

Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom
Circuit exotic în ţara contrastelor
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...