2017-01-20 03:47

SPECIAL


„Concertul” de Radu Mihăileanu, printre cele mai bune filme VEZI IMAGINI

 |  11:20
„Concertul” de Radu Mihăileanu, printre cele mai bune filme VEZI IMAGINI

"Concertul",de Radu Mihăileanu, a fost inclus în topul celor mai bune 10 "filmespirituale" din 2010 - producţii ce prezintă marile probleme aleoamenilor, precum libertatea, iertarea, acceptarea celorlalţi, frumuseţea,lupta împotriva răului, curajul de a trăi -, alcătuit de cinemanet.info.

Filmul"Concertul" s-a situat pe locul al şaptelea în topul condus delungmetrajul "Neînfrânt/ Invictus", semnat de Clint Eastwood.

În top se mai regăsescfilmele "Povestea unui campion/ The Blind Side", de John Lee Hancock,pe locul al doilea, "Brendan şi secretul din Kells/ The secret ofKells", de Tomm Moore şi Nora Twomey, pe locul al treilea,"Lourdes", de Jessica Hausner, pe locul al patrulea, "Croniciledin Narnia - Călătorie pe mare cu Zori de Zi", de Michael Apted, pe alcincilea loc, "La última cima", de Juan Manuel Cotelo, pe locul alşaselea, "Viziunea - Viaţa lui Hildegard von Bingen", de MargaretheVon Trotta, pe locul al optulea, "The way", de Emilio Estévez, pelocul al nouălea, şi "Ways to Live Forever", de Gustavo Ron, pe loculal zecelea.

Filmul lui RaduMihăileanu a avut premiera pe marile ecrane spaniole pe 12 martie 2010.Publicaţia arată că Mihăileanu a demonstrat că este un reprezentant alcinematografiei spirituale, cu filmele sale anterioare "Trenul vieţii"(1998) şi "Trăieşte!" (2005). Cinemanet mai arată că stilulregizorului reprezintă o combinaţie de "umanitate", "denunţ alactelor de violenţă la adresa drepturilor omului" şi "profunzimeantropologică".

Comedia dramatică"Concertul/ Le concert", de Radu Mihăileanu, care a avut premieraromânească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorulorchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică,concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săievrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi,dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa birouldirectorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitatăsă cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegipentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul"Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută înRomânia, o săptămână la Moscova şi restul la Paris, potrivit producătorilor.

Echipa filmului"Concertul" a primit două premii César, pentru sunet, respectivpentru cea mai bună coloană sonoră.În plus, filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, a primitpatru trofee Gopo, pentru cel mai bun montaj, cea mai bună muzică originală,cea mai bună scenografie şi cel mai bun machiaj şi coafură."Concertul" a fost nominalizat la Globurile de Aur 2011, la categoria"cel mai bun film străin".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-30

Mai multe imagini:
„Concertul” de Radu Mihăileanu, printre cele mai bune filme VEZI IMAGINI
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image