2018-12-19 08:17


Concurs Google inedit pentru tineri

 |  20:00
Concurs Google inedit pentru tineri

Tinerii jurnalişti sunt provocaţi de Google România şi Centrul pentru Jurnalism Independent. Proiectul comun “Datele schimbă jurnalismul” oferă sprijin tinerilor interesați de data journalism.

În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de prezentări și ateliere de lucru în două universități din București și Craiova - Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București, respectiv Universitatea din Craiova. Acestea vor pune accentul pe utilizarea datelor, de la extragerea acestora până la descoperirea poveștilor interesante care se ascund în spatele acestor date. Prezentările vor fi făcute de experți români și străini, inclusiv Beata Biel, jurnalist polonez, specializată în data journalism, se precizează într-un comunicat remis Puterea.ro.

Ca parte a proiectului, studenții și tinerii cu vârsta sub 30 de ani se vor putea înscrie la „Concursul Google pentru tinere talente în data journalism” organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Cei înscriși vor avea ocazia de a prezenta o idee pentru un proiect bazat pe date. "Acest premiul se adresează tinerelor interesați de noile tendințe în jurnalism și care sunt în căutarea de noi contexte ce pot fi extrase din datele publice, în beneficiul publicului” declară Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Câștigătorul concursului va lucra împreună cu jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media care îi vor ajuta la implementarea proiectului. Concursul va demara în prima parte a lui 2016, iar mai multe informații despre concurs vor fi anunțate în următoarea perioadă.

Ioana Avădani, director Centrul pentru Jurnalism Independent a declarat: “Tendințele de consum la nivelul publicului se schimbă. Oamenii se așteaptă la un alt tip de “știri serioase”, își doresc știri pe care să le poată apoi verifica și singuri, dat fiind accesul la datele pe care acestea se bazează. Mai mult, în ziua de azi, oamenii sunt mult mai puțin dispuși să petreacă ore în șir citind descrierea situației și caută forme de prezentare mai intuitive, dinamice și incitante. Vizualizarea datelor este o provocare pentru toată lumea, însă jurnaliștii trebuie să se poziționeze în prima linie, dacă vor să își păstreze poziția privilegiată care le permite să acționeze în calitate de reprezentanți ai interesului public.”

Proiectul „Datele schimbă jurnalismul” este organizat nu doar în România, ci și în Republica Cehă, Slovacia și Ungaria. Printre partenerii regionali se numără Fondul pentru o Societate Deschisă din Praga, Fundația pentru o Societate Deschisă din Slovacia și Atlatszo și Centrul pentru Jurnalism Independent din Ungaria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: google, cji, tineri, jurnalism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...