2018-12-12 14:02


Contraceptivele, o dilemă

 |  21:00
Contraceptivele, o dilemă

Potrivit unui studiu internaţional realizat recent, există un număr foarte mare de femei care nu sunt informate corect cu privire la metodele de folosire a contraceptivelor. În plus, cele mai multe dintre cele intervievate ar schimba ceva referitor la metoda lor contraceptivă, dar nu ştiu suficiente lucruri despre alternativele existente.

Pilula este cel mai des folosită, asta în detrimentul contraceptivelor de lungă durată. Sondajul a arătat că foarte puţine s-au interesat şi de existenţa altor metode.

Printre femeile intervievate, multe au discutat despre stilul lor de viaţă cu medicul specialist, dar prea puţine consideră că acest aspect a fost luat în calcul când le-a fost recomandată metoda contraceptivă.

„Femeile, împreună cu medicul lor specialist, trebuie să ia în calcul stilul de viaţă al fiecăreia atunci când îşi aleg metoda contraceptivă. Suntem responsabili, de asemenea, să informăm pacientele cu privire la toate metodele contraceptive și să înlăturăm ideile preconcepute”, a declarat dr. Diana Mansour, consultant în Ginecologie Comunitară şi Sănătatea Reproducerii, șefă a secției de Sănătate Sexuală din cadrul Spitalului Newcastle, Anglia.

Mituri şi idei preconcepute

În urma studiului, desfăşuratîn nouă ţări, răspunsurile au arătat că un număr mare de femei, indiferent de vârstă sau naţionalitate, au idei preconcepute cu privire la metodele de contracepție: mai mult de una din 4 femei (28%, 1.169 din 4.199) cred că metodele contraceptive reversibile de lungă durată sunt permanente. 19% dintre persoanele intervievate sunt de părere că metodele contraceptive de lungă durată necesită introducere chirurgicală în uter. Aproximativ 31% dintre cele intervievate sunt de părere că pilulele contraceptive au cea mai mare rată de eficacitate. Una din 5 femei nu crede că poate rămâne însărcinată dacă uită să administreze o pilulă contraceptivă.

Ce opţiuni au în vedere

În ceea ce priveşte opţiunile de contracepţie și consiliere, rezultatele studiului au arătat că în rândul femeilor care nu plănuiesc să rămână însărcinate în viitorul apropiat (68%), mai puțin de jumătate preferă să se concentreze pe obiectivele lor în viaţă înainte de a avea copii. Două treimi dintre femeile intervievate au discutat cu medicul specialist referitor la pilulele contraceptive, însă prea puține au fost informate cu privire la celelalte metode: plasturele hormonal - 18%, inelul vaginal - 16%, implantul hormonal - 13%, injecțiile hormonale - 13%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: contraceptive, femei, studiu, Anglia Diana-Mansour
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...