2019-04-22 15:33


Coordonatorul CENTENARULUI MARII UNIRI a fost revocat din funcție. Ce i s-a imputat lui Paul Cotîrleț

 |  15:43
Coordonatorul CENTENARULUI MARII UNIRI a fost revocat din funcție. Ce i s-a imputat lui Paul Cotîrleț

Coordonatorul departamentului pentru organizarea Centenarului, Paul Cotîrleţ, a fost revocat de ministrul Culturii. Decizia a fost luată după întâlnirea de ieri cu premierul pe tema pregătirii Centenarului Marii Uniri. Oficialul de la Cultură, George Ivaşcu, i-a reproşat fostului de acum coordonator al departamentului lipsa unui concept unitar şi a unor obiective coerente.

Pe lângă acestea, au existat şi probleme legate cu diverse acte. Practic, acestuia i se reproşează că proiectele nu s-au bazat pe fişe tehnice ori documente, potrivit procedurilor. Acum, întregul departament a fost reorganizat.

"George Ivaşcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor şi o evaluare a situaţiei Departamentului Identitate Naţională (cu atribuţii în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum şi un Document Programatic privind Strategia aniversării Centenarului, conţinând conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni dedicate acestui mare eveniment", se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

"Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative, astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile. În urma acestei analize, am putut constata inexistenţa unei concepţii strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor şi proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fişe tehnice şi a unei documentaţii adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora", a explicat mnistrul Culturii şi Identităţii Naţionale, potrivit aceluiaşi document.

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiţii de maximă transparenţă, până la finalul acestei luni, potrivit comunicatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-07

TAGURI: paul cotirlet, coordonator, centenar marea unire, revocat, functie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG