2017-01-16 20:21

SPECIAL


Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente

 |  18:29
Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente

Copiii care suferă deintoleranţă la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de acestealimente cu ajutorul unei terapii combinate, ce constă în administrarea unuimedicament antialergic şi o creştere graduală a expunerii la lapte, denumităsenzitivizare, relatează ivillage.com.

Aproximativ3 milioane de copii din Statele Unite sunt alergici la un anumitaliment.Intoleranţa la produsele lactate reprezintă una dintre cele maicomune alergii alimentare întâlnite la copii, afectând circa 2,5% din totalulcopiilor mai mici de trei ani.

Tratamentulbazat doar pe senzitivizare - expunerea copiilor la cantităţi mici, dar carecresc gradual, de alimente la care ei sunt alergici - are adeseori succes. Însăacesta este un proces lent care conţine în plus riscul de a provoca reacţiialergice.

Căutândmetode mai rapide şi mai sigure de tratament, medicii de la Harvard MedicalSchool şi Children's Hospital din Boston au testat pe un grup mic de copii oabordare duală - senzitivizarea dublată de administrarea de Xolair(omalizumab), un medicament care blochează acţiunea proteinei Imunoglobulina E(IgE), o substanţă sintetizată pe cale naturală în organism, care provoacăuneori reacţii alergice. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate, luni,la San Francisco, la conferinţa anuală organizată de American Academy ofAllergy, Asthma and Immunology.

Experţiiconsideră că studiul prezentat la această conferinţă ar trebui considerat ca unstudiu preliminar, doarece elnu a fost încă validat de o serie de testeriguroase, clasice, care apar de regulă în publicaţiile medicale.

Încadrul acestui studiu preliminar, copiii testaţi au primit mai întâi câtevainjecţii cu Xolair. Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni,ei au fostexpuşi în mod gradual la cantităţi tot mai mari de lapte,continuândtratamentul cu acest medicament. Apoi administrarea de Xolair a fostîntreruptă, însă desenzitivizarea - sub forma includerii în dieta zilnică a 60de mililitri de lapte - a continuat încă opt săptămâni.

Toţicopiii incluşi în acest studiu au urmat un tratament complet,iarmedicamentul Xolair a acţionat ca o "pătură deprotecţie",a explicat Kari Nadeau, medic la Stanford UniversitySchool of Medicine, coautor al studiului.

"Fărăacest tratament, circa 20% dintre persoanele care încep imunoterapia oralărenunţă la această terapie, în parte din cauza reacţiilor alergice deintoleranţă ce apar la începutul tratamentului", a explicat Kari Nadeau.

Lafinalul studiului, nouă dintre cei 11 copii testaţi au putut să consume până la325 de miligrame de produse lactate în fiecare zi fără a suferi reacţiialergice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image