2016-12-11 04:39

SPECIAL


Copiii care mănâncă fast-food în primii trei ani de viaţă au un IQ mai scăzut

 |  18:10

Unstudiu al Universităţii din Bristol este primul care face legătura întremâncarea de tip fast food şi un IQ mai scăzut la copiii care o mănâncă înprimii trei ani de viaţă, cruciali în dezvoltarea creierului. Studiul a fostfăcut pe 14.000 de copii născuţi în anii '90 şi arată că răul făcut creieruluide chipsuri, pizza, biscuiţei şi alte “junk fooduri” nu mai poate fi înlăturat,chiar dacă dieta se îmbunătăţeşte.

Înschimb, de la 4 ani încolo, până la 7 ani, dieta nu influenţează coeficientulde inteligenţă al copilului, afirmă dr. Pauline Emmett. Până la trei ani însă,aceasta e foarte importantă, fiind dovedit că 20% dintre copiii cu cea maiproastă dietă, alcătuită din hrană procesată, au IQ-ul cu vreo cinci puncte maimic decât cel al copiilor hrăniţi sănătos. Asta înseamnă fructe şi legumeproaspete, carne şi brânzeturi, dar nu procesate, cu aditivi şi potenţiatori,ci cât mai libere de E-uri. "Creierul se dezvoltă la cotele cele maiînalte în primii trei ani de viaţă. De la trei ani încolo, dezvoltarea luiîncetineşte, aceasta fiind probabil cauza pentru care dieta nu prea mai arecine ştie ce mari efecte după această vârstă", a mai spus dr. Emmett,citată dedailymail.co.uk.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image