2017-01-22 14:08

SPECIAL


Cremele pe bază de colagen pentru reducerea ridurilor sunt bani aruncaţi pe fereastră

 |  17:45
Cremele pe bază de colagen pentru reducerea ridurilor sunt bani aruncaţi pe fereastră

Specialiştiibritanici sunt de părere că produsele cosmetice pe bază de colagensuntbaniaruncaţi pe fereastră, deşi în reclamele la acestea seafirmă că în timp reduc ridurile şi întineresc pielea, potrivitdailymail.co.uk.

Specialiştiiargumentează că moleculele de colagen din loţiunile şicremele cu numeispititoare sunt atât de mari, încât nu pătrund deloc în piele şi rămân pe faţăpână la prima spălare. Astfel, se poate spune căbanii clienţilor se ducpe apa sâmbetei.

Criticileau apărut în urma unui studiu coordonat de organizaţia de binefacere SenseAbout Science.

Întopul acestor critici s-au situat afirmaţiile companiilor de cosmetice legatede cremele pe bază de colagen.

Colagenuleste o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea. Având învedere că nivelul de colagen scade odată cu vârsta, proteina a devenitingredientul cheie în multe creme pentru întinerirea tenului şi estomparearidurilor.

Autoriistudiului au analizat creme de faţă de top, unele dintre acestea costând peste15eurotubul de 15 mililitri. Deşi conţin sfere de colagen care artrebui să combată ridurile, cearcănele şi pungile de sub ochi, specialiştiispun că moleculele de colagen sunt prea mari ca să poată penetra pielea.

"Ideeade la baza acestor produse este că moleculele de colagen pătrund în piele şiajută proteina conţinută în mod natural de piele. Sferele de colagen sunt însămult prea mari, iar pielea respinge astfel de substanţe", a spus RichardGuy, profesor de ştiinţe farmaceutice la Universitatea din Bath.

Unalt specialist, Blana Sengerova, de la Universitatea din Oxford, biochimist,spune că se simte foarte frustrată cândvedereclamele la creme pebază de colagen, ştiind că acestea nu acţionează aşa cum susţin producătorii.

JonathanHadgraft, profesor de chimie la Universitatea din Londra, spune că se estimeazăcă 60% din aceste creme pătrund în piele, însă în realitate majoritatea cremeirămâne pe piele. "Dacă ar pătrunde în piele şi ar intra în sânge, artrebui să fie clasificate ca fiind medicamente", a declarat el.

Unreprezentat al L'Oreal a spus că firma sa a combinat colagenul deshidratat înanumite produse. "Combinate cu alte ingrediente aplicate pe piele, sferelede colagen îmbunătăţesc cu până la nouă ori calitatea epidermei, creând unefect de hidratare şi dând fineţe pielii", a spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image