2017-01-23 23:03


Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!

Există infinite moduri de a petrece noaptea dintre ani. O cină la lumina lumânărilor, un refugiu îndrăzneţ într-o insulă nelocuită sau doar lenevire într-un bungalou privat. Totul, dacă rezistaţi deliciilor culinare pragheze!

Clubberi şi boemi în Praga

Ajunul Anului Nou este noaptea petrecerilor în Praga. Atmosfera „crazy” pune stăpânire pe oraşul vechi, unde, la miezul nopţii, focurile de artificii sunt lansate din orice colţişor. Mulţimea de la Podul Carol este, ce-i drept, mult mai relaxată şi se bucură de spectacolul pirotehnic de pe râu. Puteţi lua o gustare într-un bar şi apoi să petreceţi în cluburi până în zori sau puteţi rezerva o seară „all inclusive” cu mâncăruri rafinate, băuturi şi dans. Praghezii vă uimesc şi cu cele mai romantice restaurante, ideale pentru o seară intimă „à deux” la lumina lumânărilor, dar şi cu petrecerile pe vasele de croazieră care călătoresc pe râul Vltava şi vă arată centrul oraşului. Veţi avea parte de privelişti de neegalat ale oraşului frumos luminat şi veţi vedea Castelul Praga, Parlamentul, Teatrul Naţional şi Cetatea Vysehrad. După cină, tempoul creşte, iar ringul de dans se deschide cu o întreagă selecţie de muzică de petrecere din anii ‘80, ‘90, 2000, 2010. La miezul nopţii, vasul de croazieră se apropie de Podul Carol, aşa că trebuie să fiţi prezenţi pe punte pentru a viziona focurile de artificii care pun accent pe artă, culori, umor şi momente surprinzătoare, cu multe efecte acustice neobişnuite.

Bunătăţi dulci şi picante

Pentru o cină boemă alegeţi restuarantul Hergetova Cihelna, situat într-o locaţie excelentă, chiar pe malul Râului Vltava în Lesser Town. Oferă delicatese  fine şi vedere spre Podul Carol şi Old Town. Într-un decor în tonuri calde veţi savura cea mai bună friptură suculentă, creveţi cu pudră curry, gulaş din carne de vită, brânză prăjită cu sos tartar, raţă pe varză acrişor-dulceagă. La desert  au “palacinky” - clătite umplute cu gem sau ciocolată, găluşte umplute cu fructe, şi marlenka, o prăjitură cu multă miere. Pentru petrecăreţi, oraşul vechi este de-a dreptul ademenitor, există Pub&Club Party şi ora sa magică, când barul stă la dispoziţia oaspeţilor cu băuturi la discreţie, iar la miezul nopţii oferă gratuit o sticlă de şampanie. Pentru ceva mai exotic, încercaţi Aloha Cocktail Music Bar cu cele mai bune cocteiluri Pina Colada.

Maldive – Revelion pe un tărâm privat

O mulţime de insule ca în „Robinson Crusoe”, lagune în nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini de corali… Este locul perfect pentru a lenevi la umbra unui palmier, în timp ce ascultaţi valurile mării şi briza călduţă vă mângâie. La doar un pas vă puteţi revigora în piscine sau la centrele spa, unde gazdele folosesc pentru masaj ulei virgin de nucă de cocos, busuioc, nucşoară şi patchouli.

Pentru o experienţă spa inedită, încercaţi Resortul Huvafen Fushi, care găzduieşte primul spa subacvatic din lume. Veţi găsi aici 43 de bungalouri care combină designul modern cu stilul tradiţional al Maldivelor; are oaze retrase, piscine cu apă dulce, paturi supradimensionale. Apa sclipitoare şi limpede se îmbină perfect cu muzica, inspirând linişte. La spa, veţi avea parte de masajele recifurilor de corali şi de împachetări cu ingrediente naturale în timp ce admiraţi culorile domeniului submarin.

Nu lipseşte atmosfera de sărbătoare: Anul Nou este celebrat cu mare fast şi spectacol. Muzicienii, toboşarii şi dansatorii se întrec în a vă binedispune, iar mâncărurile locale  cum ar fi gula (bulete de peşte cu nucă de cocos), boakiba kuli (prăjituri din peşte condimentat), boakiba foni (budincă de orez şi lapte de nucă de cocos) sunt de-a dreptul apetisante. Localnicii îşi decorează casele şi bulevardele cu lumini colorate, iar barurile şi restaurantele oferă muzică jazz şi spectacole cu majorete. Departe de agitaţia specifică Revelionului, vă aşteaptă o insulă privată în Atolul Faafu, unde puteţi ajunge cu iahtul dotat cu jacuzzi, barbeque, restaurante şi spectacole de teatru.

La schi în Antalya

Are 14-15 grade Celsius în plus faţă de România şi, indiferent de sezon, rămâne la fel de ospitalieră cu festine culinare în palatele regeşti. Plajele şi piscinele estivale sunt acum înlocuite cu plimbările romantice în Kaleici, un paradis în miniatură din centrul Antalyei. Veţi descoperi un labirint de străzi înguste căptuşite cu un amestec eclectic de case otomane cu ţiglă roşie şi ferestre încadrate de flori bougainvillea şi parfumate cu iasomie. Lângă ele se întinde leneş Bazarul Istoric, cu magazinele sale care vând tapiserii, covoare, eşarfe din mătase şi păpuşi din materiale textile din Cappadocia. Restaurantul Castle, aşezat pe o stâncă, vă îmbie cu o selecţie de meeze, kebab şi vederi splendide asupra oraşului. Pentru distracţie, Kaleiçi este pregătit şi cu un mega club, Ally, specialistul spectacolelor laser care luminează cerul. Regiunea are chiar şi un paradis de schi ascuns, la numai o oră de mers cu maşina de Antalya, la poalele Muntelui Bakirli. Sezonul începe la sfârşitul lunii decembrie şi durează până în aprilie, iar Saklıkent Ski Center este bine doat cu un restaurant, un hotel de tip boutique şi oferă plimbări cu telescaunul până la 2500 de metri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-25

Mai multe imagini:
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom

Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom

Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom
Croaziere, exotism şi schi de Revelion. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: croaziere, exotism, schi, revelionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image