2017-01-19 15:21

SPECIAL


Cruze, o maşină populară de cinci stele

 |  21:00
Cruze, o maşină populară de cinci stele

Cruze este un model de clasă compactă pe care americanii de la Chevrolet l-au aruncat în segmentul în care orice producător de maşini are un concurent. General Motors încearcă să câştige cu un preţ cât mai decent pentru o maşină care aduce toate inovaţiile accesibile la această oră publicului larg, dar şi o finisare care să ţină şi peste zece ani.

Cruze a apărut în anul 2008. A fost lansată prima dată varianta sedan, pentru că era fanionul segmentului. Cruze era ridicat pe platforma GM denumită Delta II. Pe aceasta au apărut, ulterior, Opelurile Astra, Zafira Ampera şi Chevy-urile Volt şi Orlando. Popularitatea lui Cruze este atât de ridicată, încât GM a luat decizia de a-l fabrica în 11 ţări de pe cinci continente. Desenat cu o linie care inspiră forţă, Cruze se ridică deasupra clasei din care face parte raportat la preţul pe care-l are şi care pleacă de la 11.000 de euro, la promoţie. O maşină cu o grilă faţă impunătoare, cu dimensiuni generoase, cu un interior din care nu lipseşte mai nimic. Materialul textil dens care a fost ales pentru a acoperi anumite părţi din bord dau o senzaţie de „acasă”. Plasticele sunt bine îmbinate, iar butoanele şi spaţiile - bine poziţionate. Izolarea fonică este excelentă, faptul că motorul merge fiind sesizat doar dacă priveşti la turometru. Am remarcat prezenţa unui computer de bord prientenos, a unui senzor de parcare şi a unui număr important de comenzi dispuse pe volan, inclusiv un limitator de viteză combinat cu un cruise control. Poziţia de şofat este bună, reglajul scaunui şi al volanului pe orice direcţie făcând posibilă găsirea optimului personal. Există spaţiu suficient şi pentru pasagerii din spate atât la nivelul genunchilor, cât şi al capului. În locul celui de-al treilea pasager, în spate, poate fi lăsată o cotieră care are şi un spaţiu destinat paharelor. Chiar dacă vorbim de un hatchback, volumul portbagajului este de 413 litri şi 883 de litri în varianta scaunelor rabatate. Mai trebuie să adaug că, pe lângă cele şase airbaguri – frontale, laterale şi cortină -, la celele cinci stele EuroNCAP obţinute au mai contribuit sistemele ESP, TCS, ABS, dar şi caroseria ramforsată într-un mod special.

Un consum decent

Motorul de pe modelul încercat este de 1,8 litri, benzină, care furnizează 141 de cai-putere la un cuplu de 176 Nm. Cele peste 1.300 kg ale maşini sunt manevrate foarte uşor de această forţă care reuşeşte să atingă 100 km/h în 10 secunde şi viteza maximă de 200 km/h. Consumul a fost de 10 litri/100 km în mediu urban şi de aproape 6 în afara localităţii. Suspensiile sunt dedicate confortului, dar Cruze a arătat că ştie să stea bine şi pe curba în pantă, graţie şi sistemelor ESP şi TCS. Preţul lui Cruze hatchback pleacă de la 14.125 de euro cu TVA pentru modelul de 124 de cai-putere şi echiparea LS+ şi ajunge la 21.423 de euro cu TVA pentru versiunea LTZ+ şi motorul de 163 de cai-putere dotat cu cutie automată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: cruze, masina populara, cinci steleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image