2019-02-22 12:44


Culmea religiei. Vaticanul l-a declarat catolic pe Homer Simpson şi a “binecuvântat” serialul

 |  17:51
Culmea religiei. Vaticanul l-a declarat catolic pe Homer Simpson şi a “binecuvântat” serialul

HomerSimpson, personajul animat pasionat de bere şi de gogoşi, şi fiul său, BartSimpson, sunt catolici, susţine publicaţia oficială a Vaticanului, Osservatore Romano,care îi îndeamnă pe părinţi să le permită copiilor să urmărească aventurileacestora.

"Puţinioameni ştiu acest lucru, iar el face tot ce poate pentru a ascunde acest lucru.Însă este adevărat: Homer J. Simpson este catolic", se afirmă într-un articolintitulat "Homer şi Bart sunt catolici" care a fost publicat înOsservatore Romano.

Publicaţiade la Vatican a citat un studiu realizat de un preot iezuit pe baza unui episoddin acest serial, difuzat în 2005 şi intitulat "The Father, the Son andthe Holy Guest Star". Potrivit acelui studiu, serialul"FamiliaSimpson" este "unul dintre puţinele programe tv pentru copii în carecredinţa creştină, religia şi întrebările despre Dumnezeu reprezintă temerecurente".

Membriifamiliei Simpson se roagă înainte de fiecare masă şi, "în felul lor, credîn lumea de dincolo", se afirmă în articolul din Osservatore Romano careîl citează pe acelaşi preot iezuit.

Aceastaeste pentru a doua oară când acest serial tv animat, produs în Statele Unite şidifuzat în peste 90 de ţări, este lăudat de Vatican.

ÎnsăAl Jean, producătorul executiv al serialului, a declarat, pentru EntertainmentWeekly, că este "şocat şi înfiorat" de acel articol, adăugând cămembrii familiei Simpson merg la slujbele organizate în Prima BisericăPresbiluterană (Presbylutheran First Church) din Springfield. "Am arătatdestul de clar că Homer nu este catolic", a declarat Al Jean. "Nucred că ar putea fi (catolic, n.r.),deoarece el nu ar putea să se abţinăsă mănânce carne în ziua de vineri - cel puţin pentru o oră".

Îndecembrie 2009, Osservatore Romano a descris serialul "FamiliaSimpson" drept unul "delicat şi ireverenţios, scandalos şi ironic,turbulent şi profund, filosofic şi, uneori, chiar teologic, o sintezănebunească a culturii pop şi a clasei americane de mijloc, caracterizată prinlipsa de entuziasm şi nihilism".

"FamiliaSimpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 24 de Premii Emmy şieste cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime-time în SUA. Dela lansarea lui, "Familia Simpson" a avut o serie de invitaţispeciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutatvocea unor personaje din serial. Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson,un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi omamă grijulie, şi copii Bart, Lisa, Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield,care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţiamericane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, săabordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politicainternaţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...