2018-12-19 09:37


Cum ne pregătim câinele pentru iarnă. GALERIE FOTO!

 |  15:34
Cum ne pregătim câinele pentru iarnă. GALERIE FOTO!

Temperaturile scăzute din această perioadă, în unele locuri cu multe grade sub media normală, dinaintea sezonului hibernal sunt resimţite şi de animalele de companie, care trebuie pregătite să înfrunte mai uşor frigul iernii.

Lupu-şi schimbă blana!

Indiferent dacă este vorba de un câine de rasă sau nu, de talie mare sau mică, adult sau pui, patrupedul va trebui să facă treptat trecerea la temperaturile scăzute de afară. Specialiştii recomandă ca acesta să fie scos cât mai mult la joacă, pentru schimbarea blănii şi apariţia unui strat protector de grăsime. Unor câini, precum cei din rasele Golden Retriever, Lup Alsacian, Schnauzer sau Terrier, firele de blană li se lungesc şi se îndesesc, iar în sezonul rece le apare chiar un strat suplimentar de blană. Grăsimea ivită sub piele face ca prietenul dumneavoastră, câinele, să ia serios în greutate. În cazul căţeilor crescuţi în casă, aceste modificări ale blănii şi ţesuturilor sunt aproape inexistente, el adaptându-se, în timp, condiţiilor din mediul ambiant. Un astfel de animal va trebui să poarte veste speciale sau hăinuţe groase atunci când iese la plimbare cu stăpânul. Patronii magazinelor de Pet nu fac economie de imaginaţie în această perioadă şi pun la vânzare o veritabilă garderobă canină. Există chiar şepcuţe speciale adaptate căţeilor, ghetuţe şi botoşei. Totul pentru ca amicul devotat al omului să se simtă cât mai confortabil iarna. Există opinia că unui câine îi este frig afară întocmai cum îi este frig stăpânului său, însă acest lucru este valabil doar pentru câinii bine căliţi, pentru cei ţinuţi de regulă afară, în curte. Dacă observaţi, atunci când vă scoateţi câinele la plimbare, că acesta tremură din toate mădularele, e bine să îl îmbrăcaţi, iar timpul de plimbare să fie redus considerabil. Cum e şi firesc, puii şi câinii cu blană scurtă (Dalmaţian, Pitbull, Şoricar, Dog german etc.) sau câinii bolnavi sunt mai afectaţi de frig, de aceea ei trebuie să poarte veste din fâş sau din lână. Dacă vă prinde ploaia şi vă întoarceţi acasă cu animalul ud, este recomandat să-l ştergeţi cu un prosop şi să-l înveliţi cu o pătură călduroasă. Pe timp de iarnă, când pe carosabil şi pe trotuare se împrăştie sare sau alte substanţe antiderapante trebuie să fiţi foarte prudenţi. La întoarcere, câinele va fi curăţat bine pe labe. Există soluţii care pot pune în pericol lăbuţele animalului şi chiar viaţa lui. De asemenea, în timpul plimbării, trebuie evitate zonele cu pete de ulei de maşină.

Cuşti încălzite pentru câini de fiţe

În cazul câinilor crescuţi afară este recomandat să nu li se facă baie, chiar dacă există rase de câini care adoră să se bălăcească, indiferent de anotimp. Cuşca trebuie să fie bine izolată şi apropiată de măsurile câinelui, astfel încât să-i ţină de cald, dar nici să stea cu botul sau labele afară. Se va alege un loc ferit de vânt. Mai nou, unele firme oferă spre vânzare cuşti încălzite şi iluminate, iar unii proprietari din zonele rezidenţiale „de fiţe” au montat calorifere în cuştile câinilor şi chiar încălzire prin podea. Este cunoscut faptul că şi câinii pot suferi de dureri osoase, la fel ca oamenii. De asemenea, e bine să li se pună în cuşcă o păturică sau un rând de paie. Dacă nu le vor roade, măcar le vor ţine de cald noaptea. Nu în ultimul rând va trebui să aveţi grijă de alimentaţia câinelui, pe timp de iarnă. Din cauza nenumăratelor produse de hrănire existente pe piaţă, câinii de astăzi sunt ceva mai sedentari şi îşi pierd capacitatea de autosuplimentare. Totuşi, în anotimpul friguros, câinele trebuie să primească hrană în plus, bogată în nutrienţi şi grăsimi, pentru a compensa pierderile de energie cauzate de efortul depus. În perioadele cu temperaturi negative este necesar să  verificaţi dacă apa câinelui nu e cumva îngheţată. Dacă este, spargeţi-o! Există în magazinele de Pet boluri speciale, care nu permit acest lucru şi abia aşteaptă să le cumpăraţi!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

Mai multe imagini:
Cum ne pregătim câinele pentru iarnă. GALERIE FOTO!
zoom
Cum ne pregătim câinele pentru iarnă. GALERIE FOTO!
zoom
Cum ne pregătim câinele pentru iarnă. GALERIE FOTO!
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...