2017-01-18 16:42

SPECIAL


Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!

 |  13:57
Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!

Tentaţia multor oameni cu venituri obişnuite, proaspeţi părinţi sau proprietari de casă la curte, este să-şi achiziţioneze un câine de la magazinele specializate prezente din plin în interiorul hipermarketurilor, vrăjiţi de drăgălăşenia exemplarelor canine. Nu toţi iau în calcul condiţiile de spaţiu şi ce vor face când animalul va creşte. Ei ar trebui să înţeleagă că şi acesta are propriile lui nevoi şi manifestări, uneori în totală contradicţie cu mediul în care se va dezvolta.

Cum putem trece mai uşor peste perioada dificilă când năzdrăvanul căţel roade tot, fură papucii stăpânului, telecomada sau telefonul celular? Iată ce recomandă instructorul-dresor Robert Caraman proaspeţilor proprietari de câini. În primul rând, ei trebuie să contacteze imediat un instructor de dresaj. Nu există vârstă minimă pentru începerea educaţiei. Un specialist îi poate consilia cum să crească în mod corect puiul, în aşa fel încât acesta să nu deprindă obiceiuri nedorite.„De ce să ne chinuim mai târziu să-l dezvăţăm de anumite lucruri când, crescut corect, poate să nu le înveţe?”, spune Caraman.

„Posesorii de căţei trebuie să realizeze că aceştia vor sta alături de ei 10-15 ani, deci cu cât investesc mai multe resurse în educaţia lor, atunci când sunt mici, cu atât vor fi scutiţi de diverse probleme în viitor. Relaţia cu prietenul nostru va fi o plăcere. Puppy-Class este o şcoală adresată proaspeţilor proprietari de căţei”, ne-a spus instructorul Robert Caraman.

La şcoală cu ei!

Înaintea primelor lecţii de dresaj, supravegheat de un specialist, stăpânul puiului trebuie să se ocupe de socializarea acestuia, adică de obişnuirea lui cu oamenii, alţi câini şi cu mediul înconjurător. Este un aspect foarte important al educaţiei, dar este adesea neglijat. Există tot felul de jocuri şi jucării interactive care pot stimula dezvoltarea psihomotorie a puilor. Internetul abundă de informaţii şi oferte de acest gen. Pentru a fi admis la un curs de dresaj un căţel trebuie să fie sănătos, vaccinat şi deparazitat, la zi. Specialiştii spun că nu există o vârstă minimă şi nici una maximă pentru educaţia canină. „Un curs de «Disciplină de Bază» ar trebui absolvit de orice câine, indiferent de rasă, vârstă sau utilitate viitoare. În unele ţări este chiar obligatoriu acest lucru”, explică instructorul R. Caraman.

Câinele, educat odată cu stăpânul

În Occident, sistemul de educaţie canină este bazat, în majoritate, pe cursuri în care oamenii învaţă cum să-şi dreseze singuri prietenul patruped. Este dovedit faptul că o activitate regulată, împreună cu animalul, îmbunătăţeşte relaţia acestuia cu oamenii şi cu ceilalţi câini, făcându-l capabil să se integreze fără probleme în societatea umană. Există foarte mulţi câini care nu pot fi controlaţi în societate, agresivi, care nu vin la comandă etc., şi foarte mulţi proprietari de câini care nu conştientizează nişte reguli elementare de convieţuire împreună cu aceştia. Stăpânii ar trebui, la rândul lor, educaţi alături de câinii lor. Ne mirăm că nu suntem primiţi împreună cu prietenii noştri în hoteluri sau în unele parcuri. Câţi dintre noi strângem mizeria lăsată pe jos de prietenii noştri blănoşi? O parte a acestor neajunsuri este lipsa de educaţie chinologică a oamenilor şi a câinilor. Ringstar Club îşi propune să îmbunătăţească această lacună educaţională prin organizarea de cursuri de dresajîn care proprietarii învaţă cum să-şi dreseze şi să-şi controleze câinele.

100 de euro/lună pentru disciplinarea câinelui

Metodologia şi tematica cursurilor Ringstar sunt preluate de la o şcoală renumită de dresaj canin din Statele Unite ale Americii. „În cadrul şcolii noastre de dresaj se formează grupe de maximum 8 câini, coordonate de către un instructor şi doi asistenţi. Toţi aceşti colaboratori sunt atestaţi de către Asociaţia Chinologică Română şi Clubul de Dresaj Canin, fiind oameni cu mare experienţă şi dăruire profesională. Durata unui curs de «Disciplina de Bază» este de 2 luni, 2 şedinţe/săptămână, iar costul este de 100 de euro/lună. Există şi posibilitatea de a face şedinţe private, la domiciliul clientului, la preţul de 20 de euro/şedinţă sau se poate lucra cu rămânerea căţelului la noi timp de 30 zile, preţul în acest caz fiind de 600 de euro pentru un program de disciplină”, a mai spus instructorul Robert Caraman.

Foto: Robert Caraman - dresaj canin


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

Mai multe imagini:
Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!
zoom
Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!
zoom
Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!
zoom

Cum să ne educăm câinii? GALERIE FOTO!
zoom

TAGURI: caini, dresajComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image