2018-12-13 11:10


Cum să-ţi faci căţelul fericit?

 |  21:00
Cum să-ţi faci căţelul fericit?

Mulţi oameni care deţin un animal de companie se întreabă adesea de ce căţelul lor e apatic și pare că nu comunică. Dacă nu este bolnav, stăpânii ar trebui să se gândească la confortul lui psihic şi la unele mici „pretenţii” pe care le-ar putea avea micul lor prieten. Iată câteva sfaturi utile:

Nu fumaţi lângă câine!

Un căţel fericit şi bine crescut trebuie săaibă „colţul lui” în apartamentul în care locuieşte.Aşezaţi căsuţa sau coşul noului dvs. prieten într-un colţ liniştit, uşor accesibil. Alegeţi o zonă nici foarte rece, nici foarte caldă (în nici un caz lângă surse de căldură), preferabil fără mochetă, fiind mai uşor de spălat. E o mare greşeală să pui un ziar, pe jos, în bucătărie şi să înveţi căţelul să-şi facă nevoile acolo! Se va obişnui să fac nevoile în casă şi adio covoare, adio miros plăcut! Cel mai bine e să ieşiţi cu el afară. La întoarcere, lăsaţi-l să umble prin casă vreo jumătate de oră, după care puneţi-l să doarmă în colţul lui. Apoi ieşiţi cu el din nou în locul în care aţi mai fost. Astfel, el se învaţă să facă afară şi să se abţină tot mai mult în casă. Totuşi, trebuie supravegheat cu atenţie! Dacă merge până la uşă şi se aşază în fund e clar! Daţi-l afară repede, că face pe el.

Cumpăraţi-i alimente adaptate nevoilor sale. Nu-l hrăniţi cu resturi! Carnea de porc, grâul, soia, sarea sau ciocolata sunt dăunătoare sănătăţii lui. De ţigări nici nu mai vorbim! Mirosul e simţul cel mai puternic al unui câine şi, dacă fumezi în locuinţă, acest lucru îi va afecta căile respiratorii.

Nu loviţi niciodată animalul, pentru că va deveni agresiv

Un câine trebuie iubit. Dacă îi arătaţi afecţiunea dvs., el va şti că sunteţi cel mai bun prieten şi vă va oferi clipe minunate. Pentru a-l face să te asculte, câinele nu trebuie lovit niciodată, nici măcar uşor sau cu un ziar împăturit. Riscaţi să-i declanşaţi reacţia defensivă. În felul acesta obţineţi un câine agresiv, care s-ar putea întoarce să vă crănţăne chiar pe dvs. Dar şi pe ceilalţi din jur. Încercaţi mai bine metoda recompenselor, fără să-i daţi vreun ordin în prealabil. De exemplu, dacă s-a culcat la picioarele dvs., puteţi exclama cu entuziasm: „Culcat, bravo!” şi mângâiaţi-l pe cap sau pe spate. Când se ridică, însă, nu-l mai mângâiaţi. Câinele va face repede legătura între poziţia „culcat” şi recompensa afectivă. Se aplică aceeaşi metodă.

Atunci când merge pe lângă piciorul stăpânului, acesta trebuie să-i spună: „E bine, la picior!”. Se îndepărtează şi smucește lesa? Nu vă alarmați! Trageţi, scurt, de ea. Încetul cu încetul o să se apropie de dvs. şi o să vă asculte.Dacă are obiceiul să sară la oameni (care e un semn de dominare), nu vă descurajaţi! Ţineţi-l în lesă şi, atunci când se apropie cineva, puneţi-vă piciorul pe lesă. Dacă sare, se pedepseşte singur. Laţul îl va sugruma puţin şi câinele va înţelege că nu e voie.

De la două luni în sus, căţelul începe deja să muşte. Pentru a-l face să se oprească, prindeţi-i botul cu ambele mâini. Apăsaţi apoi puternic câteva secunde, până începe să-l doară. Repetaţi de fiecare dată când încearcă să muşte. O să-i treacă!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13

Mai multe imagini:
Cum să-ţi faci căţelul fericit?
zoom
Cum să-ţi faci căţelul fericit?
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...