2017-01-21 06:28

SPECIAL


Dacă vrei să-ţi meargă afacerile, masează-ţi angajaţii

 |  15:00
Dacă vrei să-ţi meargă afacerile, masează-ţi angajaţii

De câte ori n-aţi rămas înţepeniţi stând prea mult în faţa computerului? Medicii sunt de părere că deformările coloanei vertebrale sunt principalele afecţiuni determinate de o postură incorectă la birou. Modificările coloanei creează o presiune mare asupra vertebrelor şi asupra muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor adiacente. Atunci apar durerile de spate. Cum le evităm? Printr-o poziţie corectă în timpul activităţii de birou şi printr-un masaj adecvat.

Scaunul trebuie reglat în înălţime astfel încât coatele şi genunchii să formeze unghiuri drepte, spatele trebuie să fie drept, iar picioarele aşezate pe podea, fără ca genunchii să atingă marginea scaunului. Medicii specialişti ne recomandă să folosim un scaun cu mânere de sprijin pentru coate, deoarece rezemarea pe acestea elimină tensiunea permanentă din muşchii braţelor şi ai spatelui.

Asul dinmâneca patronilor care doresc să sporească productivitatea firmelor şi să îşi apropie angajaţii este masajul la locul de muncă. Un întreprinzător bucureştean a avut ideea de a organiza un grup de specialişti, care să răspundă unor astfel de solicitări, constatând că există o cerere pe piaţă.

Şi ce poate fi mai relaxant într-o zi grea de muncă decât un masaj bine executat de un profesionist?

Masajul pe scaun durează 15 minute şi se concentrează pe zonele tensionate ale capului, gâtului, spatelui, şoldurilor, umerilor, braţelor şi ale mâinilor. Masajul se face pe un scaun special, portabil şi ergonomic. Omul se aşază pe scaunul de masaj cu faţa în jos şi cu capul sprijinit pe un dispozitiv special de rezemare. Nu este nevoie ca el să se dezbrace. Masajul pe scaun are rezultate imediate, concentrându-se pe zonele cele mai tensionate.Şi imaginaţi-vă că puteţi beneficia, în mod regulat, de efectele pozitive ale acestuia, chiar la locul de muncă! Masajul binedispune, iar angajaţii se vor ocupa de clienţi cu mai multă răbdare şi plăcere.

Angajaţii se vor purta mai bine cu clienţii

Un masaj pe scaun de numai 15 minute aduce beneficii terapeutice demonstrate. Reduce stresul din timpul orelor de muncă, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, rezultatul fiind creşterea productivităţii, indiferent de domeniul de activitate.

Durerile generale musculare şi tensiunile pe care subiecţii le simt înaintea masajului se diminuează cu 50%. Direct proporţional cresc tonusul şi nivelul de energie.Starea de oboseală cronică resimţită scade cu 20% la o primă şedinţă.

Prin masaj se tratează sciatica, spondiloza, anchiloza sau pur şi simplu durerile musculare, iar angajaţii se simt într-un fel recompensaţi pentru munca depusă şi vin cu mai multă plăcere la serviciu, apoi apare o stare de detensionare care ajută foarte mult mediul organizaţional. Patronii care au asigurat acest serviciu angajaţilor sunt multumiţi de rezultatele acestuia şi-l folosesc ca pe un instrument de menţinere a unui tonus optim de muncă în cadrul organizaţiei.

Mai mult, specialiştii de la http://www.masajlabirou.ro propun şi altceva: „Vă doriţi ca următoarea afacere pe care o aveţi de încheiat să fie o lovitură? Masajul pe scaun atrage atenţia clienţilor şi are grijă să vă lase oaspeţii cu cea mai bună părere despre compania voastră. Aţi fost vreodată la un târg modern? Atunci ştiţi că nimic altceva nu atrage mai mult lumea decât cuvintele: masaj gratuit pe scaun!”

„Mă durea spinarea de-mi venea să plâng!”

Clara Ionescu are 34 de ani şi lucrează într-o firmă importantă din Bucureşti. Pentru că stă ore în şir pe scaun are mari probleme cu spatele şi în special cu gâtul, care îi înţepeneşte tot timpul. Auzind de masajul de birou, şi de beneficiile acestuia i-a convins pe colegii ei să încerce. „Mă durea spinarea de-mi venea să plâng!”, mărturiseşte Clara. “Nu mai ştiam ce să fac. Şi nu numai eu aveam aceste neplăceri. Şi colegii mei, unii sunt mai în vârstă. Am discutat şi cu şefii, care nu au fost de acord la început. Apoi, când le-am spus că vom împărţi banii pe jumătate pentru aceste servicii, adică şi noi, angajaţii, s-au răzgândit şi au acceptat. Nu vă pot spune cât suntem de mulţumiţi cu toţii. Şi noi, beneficiarii masajelor, dar şi patronii noştri. Eu abia aştept să ajung la serviciu şi gâtul nu-mi mai face probleme ca altădată”, mai spune Clara.

Foto: din arhiva lui Florin Cordiş


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

Mai multe imagini:
Dacă vrei să-ţi meargă afacerile, masează-ţi angajaţii
zoom
Dacă vrei să-ţi meargă afacerile, masează-ţi angajaţii
zoom
Dacă vrei să-ţi meargă afacerile, masează-ţi angajaţii
zoom


TAGURI: afaceri, angajati, masajComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image