2019-01-16 12:32


Dacian Cioloș face plângere la Protecția Consumatorilor

 |  22:04
Dacian Cioloș face plângere la Protecția Consumatorilor

Premierul Dacian Cioloş a cerut Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) să facă un control la compania aeriană Ryanair, după ce, în timpul unei curse aeriene Timişoara - Bucureşti, nu a putut plăti în lei produse vândute în avion, el solicitând şi ministerelor să analizeze legislaţia pentru a vedea dacă operatorul aerian a respectat normele. Compania şi-a cerut scuze pentru ”inconvenienţele cauzate”, precizând că în prezent nu acceptă plata în lei pentru produsele achiziţionate la bord.

”Prim-ministrul a solicitat ANPC să facă un control la compania aeriană după ce nu a putut achita în lei produse aflate în vânzare pe o cursă internă. De asemenea, a cerut şi ministerelor responsabile să facă în perioada următoare o analiză a legislaţiei în vigoare cu scopul de a clarifica dacă operatorul aerian a respectat sau nu normele legale”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Tot vineri, reprezentanţii companiei Ryanair au transmis un comunicat în care şi-au cerut scuze pentru ”inconvenienţele cauzate”, explicând că, în prezent, nu acceptă plăţi în lei pentru produsele achiziţionate la bord.

”Ne cerem scuze pentru incovenienţele cauzate, dar, în prezent, nu acceptăm plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionate la bord. În continuare, urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, parte a programului nostru <>”, se arată în comunicatul Ryanair.

Joi, premierul Dacian Cioloş a plecat de la Timişoara spre Bucureşti cu o cursă a companiei Ryanair, iar în timpul zborului a vrut să îşi cumpere produse din avion. Personalul din aeronavă a refuzat însă plata, pe motiv că premierul a oferit lei, iar la bordul avionului se acceptă doar euro.

Dacian Cioloş s-a aflat joi la Timişoara, împreună cu mai mulţi miniştri, unde a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său sârb Aleksandar Vučić.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-13

TAGURI: dacian ciolos, anpc, companie ryanair
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
12 Noi 2016

Toate companiile straine din Romania trebuiesc controlate amanuntit pentru ca ele fac parte din grupul de mari evaxionisti.Exista o teama din partea autoritatilor romane nejustificata in acontrola aceste firme straine comparabil cu cele romanesti.Gestul primului ministru este laudabil si da incredere consumatorului roman ca poate apela la organele de.control ale statului care trebuie sa actioneze promt in situatii similare.
Random image



Ultimele stiri





loading...