2017-01-21 19:35

SPECIAL


De ce bărbaţii acceptă ca partenerele să-i înşele cu altă femeie

 |  19:16
De ce bărbaţii acceptă ca partenerele să-i înşele cu altă femeie

Bărbaţii se simt maipuţin ameninţaţi de o rivală, pentru că aceasta nu le poate oferi un copilpartenerelor lor, dar şi pentru că văd într-o aventură homosexuală a partenerei"o oportunitate de a face sex cu două femei în acelaşi timp".

Jumătatedintre bărbaţi sunt dispuşi să ierte infidelitatea partenerei dacă au fostînşelaţi cu o altă femeie, arată un studiu recent. Femeile, în schimb, au multmai puţin tendinţa de a ierta dacă sunt înşelate cu un bărbat, arată psihologiiUniversităţii din Texas, unde a fost făcut studiul, informează slate.fr.

Cercetătoriile-au cerut la 718 studenţi să-şi imagineze că sunt într-o relaţie de lungădurată, pentru a le testa reacţia în mai multe circumstanţe posibile. 50%dintre bărbaţi au declarat că ar continua relaţia cu o femeie care a avut unflirt cu o altă femeie, în timp ce numai 22% dintre femei au declarat că potierta o infidelitate cu un alt bărbat.

Înschimb, 28% dintre femei ar rămâne cu un bărbat care le-ar înşela cu o femeieşi numai 22% dintre bărbaţi ar ierta infidelitatea partenerei cu un alt bărbat.

Cercetătoriiau stabilit că reacţiile participanţilor la studiu sunt bazate în primul rândpe instinctul primar de gelozie: "Un mecanism puternic de gelozie esteactivat la bărbaţi şi la femei prin diferite tipuri de semnale: cele careameninţă paternitatea, la bărbaţi şi cele care ameninţă abandonul, lafemei".

Bărbaţiise simt mai puţin ameninţaţi de o rivală, pentru că aceasta nu le poate oferiun copil partenerelor lor, dar şi pentru că văd într-o aventură homosexuală apartenerei "ooportunitatede a face sex cu două femei înacelaşi timp".

Infidelitateaeste obiect de studiu pentru numeroase specialităţi ştiinţifice.În lunadecembrie 2010, cercetătoriide la Universitatea New York au dezlegatmisterul infidelităţii.Are la bază gena DRD4, legată de studii anterioareşi de abuzul de alcool, cartoforie sau orice alte comportament ce implică ungrad mare de risc. Dependenţa de sex aventuros se datorează unei"nevoi" de dopamină, drogul natural pe care-l eliberează creierul carecompensă pentru ceva ce-i place mult, explicând astfel de ce unii oameni suntpur şi simplu incapabili de fidelitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image