2017-01-19 02:17

SPECIAL


De ce nu iubesc oamenii animalele?

 |  21:00
De ce nu iubesc oamenii animalele?

La ora actuală, problema câinilor fără stăpân polarizează întreaga societate românească, iar de la actori sau politicieni şi până la oamenii simpli, cetăţenii s-au poziţionat în două tabere antagonice, pentru ca ţara să se menţină, măcar sub acest aspect, în echilibru stabil. Românii nu vor să chinuiască bieţii comunitari, pentru că suntem un popor creştin şi vin Sărbătorile, dar nici să facă ceva concret pentru găştile de câini vagabonzi.

Animalul nu te trădează ca omul!

Există însă o categorie aparte de oameni, care, fără nici un motiv legat de vreo acţiune a necuvântătoarelor, se manifestă agresiv, atât faţă de acestea, cât şi de stăpânii lor. Exclamaţii de genul: „Ia uită-te şi la cucoana asta! Toată ziua îşi plimbă potaia prin faţa blocului! Mânca-i-ar coada! Un copil n-ar creşte!” pot fi auzite deseori pe străzi sau în parcuri, atunci când vreo persoană moralistă, dar superficială, se grăbeşte să-i judece pe cei care, dintr-un motiv sau altul, preferă să aibă încredere în necuvântătoare şi să le iubească sincer. La întrebarea „de ce iubiţi câinii sau pisicile?” mulţi răspund, invariabil: „Pentru că nu te trădează niciodată şi pentru că pot şi ştiu să ne ofere căldura şi dragostea de care un om nu e în stare!”.

Psihologii au stabilit de-a lungul timpului câteva dintre motivele care stau la baza aversiunii pe care unii oameni o au faţă de animale, în general, nu neapărat faţă de câini. Se poate vorbi aici de frustrări sociale venite din copilărie, în cazul celor care nu au fost îndeajuns iubiţi de către părinţi şi chiar de frustrări sexuale.

Şovinul

Este de înţeles că dacă cineva nu-şi suportă vecinul de palier, pe motiv că acesta ar fi moldovean, evreu, ungur sau ţigan, cu atât mai puţin va avea simpatie faţă de animalele acestuia de companie. Se zice că în Ardeal, obiceiul de a ţine animale la bloc a fost adus de către intelectualii maghiari. În condiţiile învrăjbirii românilor împotriva ungurilor şi viceversa, necuvântătoarele pică la mijloc, fără nici o vină sau apărare.

Materialistul

Un alt motiv pentru care unii au căzut de acord că nu trebuie să îndrăgească pisicile sau câinii vine dintr-o gândire mult prea materialistă: „Păi, ce ne dă nouă câinele? Carne? Brânză? Lapte?”. Într-o vreme în care dragostea îşi face tot mai mult cărare prin stomac către sufletul omului, iar investiţia în lucruri materiale, chiar dacă deşarte, pare mai profitabilă, există destui care îşi doresc să obţină avantaje de acest gen şi de la bieţii patrupezi. Unii chiar o fac, atunci când participă cu animalele lor la concursurile de frumuseţe sau la bătăi pe bani. Alţii însă nu văd de ce ar iubi dezinteresat un animal.

Protectorul

Sunt mulţi semeni de-ai noştri care îşi feresc copiii şi pe ei înşişi de compania câinilor sau a pisicilor, pe motiv că aceştia transmit diferite boli. Teama de chist hidatic, alergii sau boli foarte grave, cum ar fi zoonozele, râia sau turbarea, reprezintă alte motive pentru care oamenii evită animalele.

Astenicul

Lătrăturile din apartament la ore nepotrivite, pe casa scării sau între blocurile din cartierele-dormitor ale marilor oraşe îi scot pe mulţi din minţi. Din această cauză ei caută să scape într-un fel sau altul de cei care îi deranjează. De multe ori, reuşesc.

Puterea exemplului

Impactul vizual al mass-media, în special al televiziunilor, care prezintă deseori imagini şocante cu persoane muşcate de animale sau chiar ucise, poate fi un argument temeinic în favoarea celor care nu le suportă. Oamenii uită însă că aceleaşi programe de televiziune prezintă şi cazuri de indivizi ce se „devorează” între ei şi asta nu înseamnă că mâine, pe acest motiv, îşi vor urî fraţii, părinţii şi cumnaţii. Sau cine ştie?

Sensibilul

Mirosul degajat de un câine sau de o mâţă şi faptul că acestea „fac mizerie” le defavorizează, în general, pe animale. Dar oare omul, dacă n-ar folosi atâtea săpunuri şi cosmetice, cum ar mirosi? Şi cine produce cea mai mare mizerie din lume? Cine îşi aruncă gunoiul menajer în păduri, în ape şi râuri, distrugându-le? Cine poluează natura, fără să-i pese de nimic?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

Mai multe imagini:
De ce nu iubesc oamenii animalele?
zoom
De ce nu iubesc oamenii animalele?
zoom
De ce nu iubesc oamenii animalele?
zoom

De ce nu iubesc oamenii animalele?
zoom
De ce nu iubesc oamenii animalele?
zoom

TAGURI: oameni, caineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NICOLETA
29 Noi 2011

Bun!!! foarte bun articol ....eu as completa la "pu terea exemplului" ..viola torii, pedofilii care omo ara si apoi primesc cati va ani de inchisoare si n euitand ca ei prin natura umana au constiinta fata de animale...ce am putea face impotriva lor??? Am citit undeva pe un blog nu mai tin minte, dar mi -a placut mult " Omul car e crede că dragostea poa te fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câi ne în casă."
GEORGE
30 Noi 2011

DE CE NU IUBESC OAMENII P E SEMENII LOR (OAMENII).. .PENSIONARII!...
GEORGE
30 Noi 2011

DE CE NU IUBSEC OAMENII P E SEMENII LOR?
RAZVAN
30 Noi 2011

Si asta este o intrebare! :)
NICOLETA
30 Noi 2011

Tema e 'De ce nu iubesc o amenii animalele?" "DE CE NU IUBSEC OAMENII PE SEM ENII LOR?"-pentru ca nu s tiu sa iubeasca animalele , invatand sa iubesti n ecuvantatoare vei invata sa iubesti si oamenii.. .e simplu

Adauga un comentariu

Random image