2019-02-23 02:48


Decizie istorică: Se MODIFICĂ rugăciunea ”Tatăl Nostru”

 |  15:23
Decizie istorică: Se MODIFICĂ rugăciunea ”Tatăl Nostru”

Decizie istorică luată de capii Bisericii. Rugăciunea 'Tatăl Nostru' va suferi mai multe modificări în 2018. Ce se va întâmpla mai exact? ”Esențial este să ne rugăm împreună” și de aceea Conferința episcopală elvețiană a acceptat să amâne pentru sărbătoarea Paștelui din 2018 intrarea în vigoare a unei modificări din traducerea franceză a rugăciunii «Tatăl nostru».

Episcopii catolici elvețieni au acceptat astfel cerința primită în vederea unei amânări înaintată de Federația Bisericilor protestante din Elveția, Conferința Bisericilor reformate din Elveția romandă și Biserica catolico-creștină din Elveția. Introducerea versiunii modificate era prevăzută inițial pentru prima duminică din Advent a anului liturgic curent (3 decembrie 2017) dar amânarea va permite acestor trei Biserici să introducă în respectivele liturgii noua versiune a rugăciunii ”într-un spirit de comuniune ecumenică”, după cum subliniază episcopii într-un comunicat preluat de «L’Osservatore Romano».

După cum este cunoscut, la încheierea adunării plenare care a avut loc la sfârșitul lunii mai la abația din Einsiedeln, episcopatul catolic elvețian, aderând la alegerea făcută în 2013 de Biserica din Franța și din celelalte țări francofone, a anunțat introducerea în Elveția romandă (unde franceza este limba oficială) a unei modificări a traducerii curente din textul original grec a rugăciunii Tatăl nostru, conform e-communio.ro.

În acest fel, formularea ”Et ne nous soumets pas à la tentation” devine “Et ne nous laisse pas entrer en tentation”. Altfel spus, în traducerea noastră, cea de-a șasea invocație din rugăciunea domnească ”Și nu ne duce pe noi în ispită” este înlocuită cu ”Și nu lăsa să intrăm în ispită”, mai spune sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: biserica, tatal nostru, paste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CE TARE!
09 Iul 2017

Îl contestă pe Hristos care-a lăsat Rugăciunea Domnească! Ei, o vor modificată înșelând auzul prin ”într-un spirit de comuniune ecumenică”, dar ECUMENISTĂ DE FAPT, în care te rogi de-a valma, cu toate denominațiunile posibile și imposibile, ALTUI TATĂ...în niciun caz ceresc! Succesuri depline la modificări!
DAV
09 Iul 2017

Este foarte grav,nimeni nu are voie sa schimbe,sa scoata sau sa adauge!
SPARTAN
09 Iul 2017

Oare care varianta e corecta?! Catolica, ortodoxa, protestanta, iudeocrestina, toate, niciuna?... Religia a fost politica de la inceputa. Deci teologia politica.
IOAN TOTOLICI
10 Iul 2017

Dav,de unde stii cum este originalul,ai citit cu ochii tai proprii din greaca,totul este sa amageasca lumea cu credinta ,poate adevaratele crezuri de mii de ani au fost schimbate de "n" ori,trezitiva suntem in anul 2017
GABIX
10 Iul 2017

Catolicii au fost intotdeauna niste nenorociti (infecti), si care in numele religiei gresit inteleasa, au comis numeroase atrocitati. Asa ca eu personal nu dau doi bani pe Catolicism si pe perceptele lor. Sa schimbe la ei acolo daca vor. Nu au ei treaba cu noi. Oricum e foarte grav ce vor ei sa faca.
MIKIM
11 Iul 2017

Asa e Gabixa. Katolici e poponari si arata ciocanu lu Pomohaci.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...