2018-11-16 20:52


Deschidere culturală şi turistică la Rockstadt Extreme Fest

 |  18:59
 Deschidere culturală şi turistică la Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest, programat la sfârşitul lunii august, la Râşnov, îmbină armonios muzica, distracţia, activităţile culturale şi cele turistice, au anunţat organizatorii festivalului, printr-un comunicat trimis miercuri ziarului Puterea. Participanţii la eveniment beneficiază de reduceri la intrarea în Castelul Bran, rezervaţia de urşi LiBEARty şi Peştera Valea Cetăţii Râşnov.

Activităţile turistice extind paleta de facilităţi afiliate evenimentului Rockstadt Extreme Fest: pe lângă accesul la festival si posibilitatea de a utiliza gratuit campingul, biletul pentru acest eveniment aduce şi alte beneficii: posesorii unui bilet sau abonament vor beneficia de o reducere de 50% la biletele de intrare pentru trei obiective, cu importantă semnificaţie turistică şi culturală, aflate în vecinătatea zonei festivalului.

Castelul Bran, principala atracţie turistică a zonei, este un monument istoric şi architectonic atestat documentar încă din secolul XIV. În decursul timpului fortăreaţa a avut rol strategico militar, s-a aflat o vreme sub autoritatea Ţării Româneşti, trecând apoi în jurisdicţia teritorială a Braşovului, iar în perioada 1920 – 1947 a servit ca reşedinţă regală pentru familia domnitoare a României. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic, la doar 15 km de Râşnov şi 30 km de Braşov.  El adăposteşte în acest moment muzeul Bran, care se întinde pe cele 4 etaje ale castelului.

Rezervaţia de urşi LiBEARty de la Zărneşti, care se întinde pe 69 de hectare de păduri, izvoare şi piscine şi adăposteşte 71 de urşi salvaţi din situaţii limită (deţinere ilegală, abuz etc). Ursul brun european este o specie strict protejată de către Convenţia de la Berna, pe care România a ratificat-o în 1993, iar din 2005, dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbăticie, a devenit ilegal în România.

Peştera Valea Cetăţii Râşnov este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii şi impresionează prin formaţiunile carstice şi prin acustica deosebită.  Este singura peşteră din judeţul Braşov amenajată la standarde europene. Amenajarea include scări, trotuare, balustrade şi un sistem pentru iluminat rece unic în România. Atenţie, în interior temperatura se situează între 9 -12 grade, tot timpul anului!!!

Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 29 – 31 august la Râşnov, iar perimetrul festivalului va fi situat lângă baza olimpică de sărituri şi biatlon (Str Ion Luca Caragiale). Spaţiul de campare va fi disponibil pentru toţi deţinătorii de bilet. Accesul în camping este permis în baza unui voucher de campare, care se obţine gratuit, prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al festivalului: www.rockstadtextremefest.ro. Toate categoriile de biletele pentru Rockstadt Extreme Fest se găsesc în reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro  şi Metalhead.ro/bilete. Copii cu vârsta sub 6 ani nu plătesc bilet de intrare. Peste această vârstă preţul biletului se plăteşte integral. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24
Citeste si:
Napalm Death confirmă venirea la Rockstadt Extreme Fest
GOJIRA confirmă participarea la Rockstadt Extreme Fest
TEXTURES se pregăteşte pentru România. Rockstadt Extreme Fest se apropie
Gojira face istorie la Rockstadt Extreme Fest

TAGURI: Rockstadt, Extreme, Fest, reducere, Bran, LiBEARty, Peştera, Valea, Cetăţii, Râşnov
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...