2017-01-23 10:35


Dictatura petroliştilor, la final: a fost inventată benzina artificială

 |  17:57
Dictatura petroliştilor, la final: a fost inventată benzina artificială

O echipă decercetători britanici de la Laboratorul Rutherford Appleton, lângă Oxford, şi-aanunţat ultima invenţie: benzina artificială, bazatăpe hidrogen. Aceasta nu poluează, e de trei ori mai ergonomică decât cea adevărată şi costă cam un eurogalonul (n.r., în jur de patru litri).

Benzinaartificială va fi disponibilă tuturor, şoferi obişnuiţi, piloţi de curse saumotorişti, în trei ani. Anunţul cercetătorilor de la Laboratorul RutherfordAppleton a făcut senzaţie, având în vedere că petrolul a atins în ultimul timppreţuri-record. "Într-un anumit sens, hidrogenul este combustibilul ideal.Are de trei ori mai multăenergie decât benzina per unitate şi când ardenu produce nimic altceva în afară de apă", spune profesorul StephenBennigton, şeful proiectului dezvoltat de Laboratorul Rutherford Appleton.

Problemapână acum era să depozitezi hidrogenul, care avea nevoie să fie păstrat încilindri de înaltă presiune sau cu lichide super-răcitoare care atingeau -253grade Celsius, însă cercetătorii laboratorului britanic au rezolvat şi aceastăproblemă, scriemanufacturingdigital.com.Au găsit o modalitate low costde a închide amestecul hidruric în granulele unui polimer nanoporos. Acesteapot fi turnate în rezervoare şi se vor comporta ca un lichid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image