2017-01-23 18:49


Din aprilie, bolnavii nu mai primiesc reţete gratuite

 |  17:22
Din aprilie, bolnavii nu mai primiesc reţete gratuite
Peste80% dintre medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractele-cadru la 1aprilie, astfel că, după această dată, bolnavii nu vor putea primi reţetecompensate, gratuite şi trimiteri către specialişti, a anunţat, ieri,preşedintele FNPMF, Doina Mihăilă. "Din păcate,a devenit o tradiţiefaptul că în fiecare primăvară suntem nevoiţi să ducem un adevărat războipentru a apăra cabinetele, pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât decât funcţional acest sistem din ce în ce mai haotic", a declaratpreşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF),Doina Mihăilă.

Eaa menţionat că81% dintre medicii de familie au anunţat deja că nu vorsemna contractele-cadru la 1 aprilie, astfel că după această dată bolnavii nuvor putea primi reţete compensate, gratuite, trimiteri către spcialişti, aadăugat Mihăilă.

Totodată,ea a precizat că organizaţia pe care o reprezintă, împreună cu SocietateaNaţională de Medicina Familiei - Medicină Generală, a cerut în instanţăsuspendarea Hotărârii 1047/1571 şi că instanţa Curţii de Apel Bucureşti urmeazăsă ia decizie în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image