2017-01-20 01:38

SPECIAL


DN 66A a ajuns la tribunal

 |  18:14
DN 66A a ajuns la tribunal

Mai multe organizaţii de mediu au dat în judecată Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDPT), pentru că nu a fost respectată legislaţia de mediu atunci când a fost avizată construirea DN 66A, care trece prin munţii Retezat-Godeanu. Acestea cer şi anularea acordului de mediu, se arată într-un comunicat de presă al Agent Green.

Organizaţiile acuză ANPM şi DRDPT (beneficiarul drumului) că încalcă legislaţia de mediu, că au fraudat studiul de impact şi că au ignorat contra studiul de biodiversitate realizat de specialişti. ONG-urile susţin că drumul este în afara legii chiar de la început, pentru că nu s-au respectat normele privind consultarea publică (n.r. - ori nu s-au găsit anunţurile de convocare la dezbatere publică, ori beneficiarul proiectului era trecut Rompetrol, şi nicidecum DRDPT).

Acest drum a iscat mari proteste, pentru că este amplasat în zone de protecţie integrală şi traversează 3 situri Natura 2000. Demararea lucrărilor s-a făcut pe vremea când Traian Băsescu era ministru al transporturilor, ca alternativă pentru minerii din Valea Jiului care-şi pierduseră locurile de muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image