2017-01-20 13:59

SPECIAL


DN 66A continuă pe încă 33 km

 |  16:52
DN 66A continuă pe încă 33 km

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a depus cerere la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea acordului de mediu, în vederea continuării proiectului de investiţie „Reabilitare DN 66”, pe tronsonul de aproape 33 km, Bumbeşti Jiu – Petroşani, în judeţele Gorj şi Hunedoara.

Raportul de mediu al proiectului este supus dezbaterii publice. Acest drum - DN 66A - este cunoscut şi sub numele de “Drumul lui Băsescu”, pentru că a demarat la sfâşitul anilor ’90, la iniţiativa acestuia ca alternativă pentru minerii disponibilizaţi din Valea Jiului. Construcţia drumului a continuat, cu toată opoziţia organizaţiilor de mediu, chiar dacă trece prin arii protejate, Parcul Naţional Retezat, Parcul Naţional Domogled şi ultimul peisaj forestier intact din Europa. DN 66A este cotat ca un alt Transfăgărăşan, putând fi utilizat doar câteva luni pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CITITOR
07 Ian 2012

Da-ti afara acest ziarist din presa.Habar nu are despre ce este vorba.DN-66 face legatura intre Petrosani si Herculane prin Campul lui Neag. Drumul este strict necesar pentru scurtarea distantelor si pentru turism.Ideea si inceputurile acestui drum sunt din anii'30 dar totul a mers greu din cauza problemelor tehnice. ZIARISTILOR puneti mana pe carte si pe Google si scrieti ce trebuie,ca dezinformati.
BYREV
28 Aug 2012

"ultimul peisaj forestier intact din Europa" ??? A fost careva acolo sa vada despre ce este vorba ? Se taie si se fura in draci ... padurile se taie la greu. Daca ar fi asfalt, mana legii ar mai observa cate'un camion, ar exista controale, filtre, etc ... dar asa doar din satelit poti sa vezi ceva :)
CRINA
06 Ian 2013

sa se continue drumul sa fie locuri de munca avem copii de crescutsi nu avem unde lucra sau sa se faca o fabrica in uricani sa lucreze toti oameni ca pe vremea lui ceausescu

Adauga un comentariu

Random image