2017-01-19 00:28

SPECIAL


Doctorul copac

 |  21:00
Doctorul copac

Dendoterapia, silvoterapia sau chiar copacoterapia sunt trei dintre denumirile unei metode de tratament neconvenţionale bazate pe influenţa pe care o au arborii asupra sănătăţii omului. O legendă veche spune că în momentul în care Iisus Hristos murea pe cruce, toate vietăţile din lume, copaci, plante, animale, fremătau de durere, semn că sufletele nevinovate au simţit...

Copacii sunt nişte acumulatori vii ai energiei cosmice, pe care o împart cu toate fiinţele, vindecându-le rănile. Oamenii primesc de la tot verdele care îi înconjoară nu numai oxigen, ci şi un prim-ajutor în cazul oboselii, al depresiei, al căderilor energetice. Este adevărat că, atunci când ne simţim slăbiţi, ne sprijinim de trunchiul unui copac şi, după ce stăm aşa câteva minute, forţele noastre se refac. Dar există arbori care dau energie fiinţelor, calmând şi uşurând durerile. Primăvara, copacii sunt cei mai puternici. Se zice că fiecărui om îi corespunde un pom, în funcţie de zodie şi de data naşterii. Vechii egipteni erau convinşi că dacă purtau la gât amulete din lemn erau protejaţi de nenorociri. Anumite tipuri de copaci aveau proprietăţi, hrăneau corpul cu energie şi înlăturau inflamaţiile. Potenţialul energetic al copacilor care rămân fără frunze scade în timpul iernii până la 50-70% . La cei verzi (coniferele) energia scade doar 15-25%.

Copilul creşte înalt ca bradul

Există un obicei străvechi, păstrat până în zilele noastre, ca, atunci când se naşte un copil, părinţii lui să planteze un copac, în credinţa că acesta va deveni, în timp, protectorul lui şi îi va împrumuta din forţa lui vitală. În unele maternităţi exista obiceiul ca proaspetele mame să găsească, la întoarcerea din sala de naşteri, câte un pliculeţ cu seminţe de brad pe care urmau să le planteze după ce ieşeau din spital. Copilul creştea înalt ca bradul, frumos şi puternic ca el. În tradiţia populară se credea că, dacă un copil bolnav este purtat de trei ori printr-un orificiu natural, făcut de crengile unui copac, el se va însănătoşi. Acest ritual trebuia făcut la răsăritul soarelui, atunci când plantele au cea mai mare putere. Arborele „sugea” boala copilaşului, iar acesta primea energie de la copac. Atunci când apelaţi la silvoterapie trebuie să ştiţi să vă alegeţi copacul potrivit, care să devină, în timp, apărătorul vostru energetic şi emoţional. Unii arbori ştiu să ofere energie omului (se numesc donori). Alţii iau energia, acţionând în alt mod: calmează şi uşurează durerile.

Dăruiesc iubire şi energie

Trebuie să mergem la copacul nostru în mod regulat. Îl vom îmbrăţişa ca pe un prieten drag şi vom închide ochii câteva minute. Apoi ne vom aşeza palmele întinse pe trunchiul lui, ridicate la înălţimea umerilor. Vom simţi o binefăcătoare energie şi o stare de mulţumire. Ne putem întoarce şi cu spatele la trunchiul prietenului nostru. Vom închide ochii şi vom încerca să simţim cum căldura lui va pătrunde în noi. Iubirea lui ne va îmbrăţişa, oferindu-ne o senzaţie nemaipomenită de linişte, bucurie, afecţiune. Cei care au cercetat acest fenomen spun că interacţiunea cu propriul copac va fi nu numai energetică, ci şi emoţională. Arborele se va transforma treptat în cel mai bun prieten al omului, va reacţiona la o despărţire de lungă durată plângând, iar frunzele i se vor veşteji. Când cei doi, copac şi om, se vor reîntâlni, pomul se va bucura atât de mult, încât îi vor apărea pe crengi câţiva muguri noi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

Mai multe imagini:
Doctorul copac
zoom
Doctorul copac
zoom
Doctorul copac
zoom


TAGURI: doctorul copacComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image