2018-12-14 07:30


Doi dintre eroii de la Clubul Colectiv, decoraţi post-mortem de Iohannis

 |  20:54
Doi dintre eroii de la Clubul Colectiv, decoraţi post-mortem de Iohannis

Claudiu Petre şi Adrian Rugină, doi dintre tinerii morţi în tragedia de vineri seară, au fost decoraţi de preşedinte pentru că şi-au sacrificat propriile vieţi pentru a-i salva pe alţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

"Pentru dârzenia și dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină și Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferință, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu prețul propriei vieți, au salvat alți oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuți supreme, despre care învățăm cu toții. Ei au dovedit însă că a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!" notează preşedintele pe Facebook.

Bloggerul Claudiu Petre, dat dispărut de vineri noapte, este una dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv, fiind identificat abia duminică de familie, martorii spunând că el reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: club colectiv, iohannis, decorati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...