2017-01-19 23:52

SPECIAL


Doi astronauţi încheie cu succes prima ieşire orbital

 |  16:19
Doi astronauţi încheie cu succes prima ieşire orbital
Doiastronauţi au încheiat cu succes prima din cele două ieşiri orbitale aleultimei misiuni a navetei spaţiale Discovery, cea mai veche dintre cele treinavete americane cuplate de Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţatNASA.

SteveBowen, 47 de ani, şi Alvin Drew, 48 de ani, s-au întors în Staţie la 22.20 GMT,încheind oficial o ieşire în spaţiu de şase ore şi 34 de minute.

Adoua ieşire orbitală a misiunii este programată pentru astăzi tot cu aceşti doiastronauţi.

Întimpul excursiei în spaţiu, ei au îndeplinit fără dificultate toate sarcinileprevăzute, menţionează AFP. Astfel, ei au instalat un prelungitor între celedouă module americane pentru a permite accesul la o sursă electrică de urgenţă,după instalarea marţi pe modulul american Unity a modulului de marfămultifuncţional Leonardo, livrat de Discovery.

Apoi,ei au detaşat o pompă de amoniac defectă de 362 de kilograme ce fuseseînlocuită în august 2010, pentru a o instala cu ajutorul braţului robotic alStaţiei pe o platformă adiacentă de transport de marfă. Pompa va fi adusăînapoi pe Pământ mai târziu.

Ceidoi astronauţi au instalat, de asemenea, un mecanism sub una din camerele ISS,permiţând să se facă loc pentru instalarea ulterioară de piese de schimb, acumcând structura de depozitare exterioară, Express Logistics Carrier-4, esteataşată de ISS.

Încele din urmă, astronauţii a deschis un cilindru metalic pentru a-l"umple" cu vid spaţial în vederea unei experienţe a agenţiei spaţialejaponeze.

Flaconulva fi adus înapoi pe Pământ pentru a fi prezentat în expoziţii destinatepublicului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image