2019-04-22 09:32


DOLIU în România! A MURIT creatoarea de modă Zina Dumitrescu!

 |  16:23
DOLIU în România! A MURIT creatoarea de modă Zina Dumitrescu!

Doliu uriaș în România, Zina Dumitrescu s-a stins din viață la 82 de ani, a confirmat SMURD pentru Stirile Protv. În ultima vreme, cea cunoscută drept “mama modei din România” slăbise foarte mult, în jur de zece kilograme și era de nerecunoscut.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-28

TAGURI: doliu, a murit, creatoare de moda, zina dumitrescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG