2018-12-12 00:34


Dr. Burnei: „Nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea!”

 |  21:00
Dr. Burnei: „Nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea!”

De dr. Gheorghe Burnei, care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul „Marie Sklodowska Curie” din Bucureşti, a auzit întreaga lume, de la Caracal, la Londra şi New York. Este un nume celebru în chirurgia ortopedică, în special cea pediatrică, recunoscut în lume pentru tehnicile şi procedeele chirurgicale create de el.

Medic primar, şeful Secţiei de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din Bucureşti, profesor universtar la UMF Carol Davila, Burnei e un nume celebru în chirurgia ortopedică. Medicul se poate mândri cu peste 60 de tehnici chirurgicale introduse la Budimex, două dintre ele, „alungirea în focarul de pseudartroză” şi „tehnicile Burnei în boala oaselor de sticlă sau maladia Lobstein”. Gheorghe Burnei e un om special, cu totul diferit de lumea medicală obişnuită. Sufletul lui zâmbeşte odată cu buzele şi atunci ştii că nu poate să-ţi facă rău. N-are cum. Nu poate! Dr. Burnei e altfel. El n-are vilă pe strada Sandu Aldea, în Cotroceni sau în Pipera, nici maşini de lux, nu călătoreşte în concedii de vis prin ţări exotice, pentru că-l aşteaptă oasele copiilor suferinzi, coloanele lor vertebrale strâmbe sau lovite. N-ar putea să stea liniştit la soare sub o umbrelă, când ştie că micuţii lui pacienţi îl cheamă să le aline durerea. Aţa că, rar îl veţi vedea că pleacă din spital. Se spală pe mâini cu săpun simplu, nu e încrezut şi vorbeşte cu oricine. Vine pe jos la serviciu şi are un apartament cu două camere în Berceni. Mai are el unul şi în Mangalia, primit de la stat de pe vremea când a lucrat ca medic acolo, dar nu prea ajunge să vadă marea. N-are timp.

A refuzat salarii de zeci de mii de euro

Doctorul Burnei nu e numai un excelent chirurg şi un bun specialist, ci şi un om de care copiii se ataşează la prima vedere. Îl simt aproape, al lor. După operaţii dureroase şi spitalizări interminabile, îi trimit medicului felicitări scrise de mânuţele lor, acum bine, sănătoase.

Din păcate, în momentul de faţă, medicii români preferă să plece din ţară şi să lucreze în străinătate. Numai în acest an, peste 1.000 au părăsit România pentru a-şi găsi alt loc de muncă în Germania, Italia sau SUA. Dr. Burnei, însă, a refuzat zeci de oferte venite de la clinici din America sau Anglia, care aveau nevoie de experienţa şi talentul lui. I-au fost oferite salarii imense, dar a rămas la românii lui. N-a putut să-i lase. Când au auzit că medicul lor ar vrea să plece, foştii, dar şi actualii pacienţi, i-au scris şi i-au telefonat, implorându-l să n-o facă. „Eu am simţit din copilărie chemarea spre salvarea celor în suferinţă. Ai mei nu aveau nimic de-a face cu medicina. Singura carte de la noi din casă, pe care mama o păstra cu sfinţenie, era Biblia. Aşa am fost crescut. Şi nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea, de lângă cei care au nevoie de mine.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15

Mai multe imagini:
Dr. Burnei: „Nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea!”
zoom
Dr. Burnei: „Nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea!”
zoom
Dr. Burnei: „Nu m-a lăsat inima să plec din ţara mea!”
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIANA
22 Aug 2011

SANATATE MULTA DOMNULE DOCTOR !!!! PENTRU A AVEA PUTEREA SA VINDECATI ALTI MII DE COPII DAR SI PENTRU A FORMA MEDICI CARE POATE NU VOR PARASI SI EI TARA.MII DE MULTUMIRI !AU TRECUT PESTE 8 ANI DE LA OPERATIE SI SUNT BINE!
Random imageUltimele stiri


loading...