2017-01-18 06:02

SPECIAL


Dr. Horse. În slujba sănătăţii oamenilor

 |  18:50
Dr. Horse. În slujba sănătăţii oamenilor
Călăria se poatenumăra printre puţinele sporturi pe care le putem practica exclusiv din plăcereşi nu numai din nevoia de mişcare. Acest sport minunat îmbină exerciţiul fiziccu dragostea pentru animale. Hipoterapia este o metodă de tratament recunoscutăpe plan mondial, care s-a dovedit utilă copiilor cu probleme de limbaj sau cuafecţiuni psihice şi mentale.Relaxareacare vindecă

În străinătate, hipoterapia este folosită chiar pentruevaluarea performanţelor celor mici, din punct de vedere fizic, cognitiv şicomportamental. Se studiază felul în care copilul răspunde mişcărilor legănateale calului şi se trag anumite concluzii. S-a constatat că în timpul călăriei,mişcările calului „mută” pelvisul uman în aceeaşi direcţie ca şi atunci cândomul merge, astfel că muşchii şi nervii se coordonează în mod normal. Printreafecţiunile care pot fi ameliorate cu ajutorul hipoterapiei se numără:sindromul ADHD, sindromul Down, mai multe tipuri de dizabilităţi mentale,distrofia musculară, tonusul muscular scăzut, accidente vasculare etc. În plus,beneficiile psihologice ale acestei metode de relaxare sunt uriaşe.

Astfel desenzaţii noi şi nebănuite le puteţi încerca la cluburile de călărie din oraş şiîmprejurimi. Unul dintre ele este Clubul de echitaţie Bucureşti. Îmbrăţişat depădurea Băneasa, locul este cel mai apropiat de centru şi la el se poate ajungefoarte uşor. Aici se poate călări în voie, iar cei care deţin cai îi pot lăsaîn pensiune. Pe lângă lecţiile de călărie, care pot fi primite de lainstructorii autorizaţi ai clubului, doritorii de agrement călare pot merge penumeroasele poteci care străbat pădurea între Băneasa şi Otopeni. Nici copiiinu sunt uitaţi: ei pot lua lecţii de călărie alături de părinţii lor. Clubulare o cafenea şi o terasă acoperită, unde se pot organiza, la cerere, recepţii şianiversări private.

Ceimici îl pot călări pe Jhonny

Piccadilly,un alt club de călărie, este situat la doar câteva minute de Capitală, pe şoseauaBucureşti-Ploieşti, între Săftica şi Tâncăbeşti. Aici putem evada în natură,alături de cei 50 de cai, un ponei şi un semiponei. Totodată, cei interesaţivor lua lecţii de echitaţie sau pot călări prin pădure însoţiţi de instructoricu experienţă. În zonă există o bază modernă, cu grajduri, echipate cu 70 deboxe individuale, terenuri pentru antrenamente, un manej acoperit şi 10padocuri individuale. Reprezentanţii clubului de călărie spun că acest proiecta luat fiinţă din dragostea lor faţă de cai şi că nu s-au gândit la o afacere:„Iubim caii, ne place să-i creştem şi să-i îngrijim, să-i educăm şi să scoatemtot ce este mai bun din ei. La noi, o şedinţă de iniţiere durează 40 de minute,iar recomandarea ar fi ca un copil să facă 2-3 şedinte pe săptămână. Cei carefac doar iniţiere au nevoie de 3-4 luni pentru a învăţa să călărească, pentru aputea merge singuri cu calul, pentru a face un trap sau un galop corect. Ceimici pot lua lecţii de călărie pe poneiul Jhonny. O şedinţă durează 20 deminute şi costă 40 lei.

Mirelevine pe cal alb…

Clubul deechitaţie deţine şi o pensiune pentru caii de sport şi agrement, în boxeindividuale. De asemenea, cabalinele se pot şi închiria pentru o escapadă latrap, în sânul naturii, dar şi pentru diferite evenimente, în special pentrununţi, unde mirele vine călare pe un cal alb, ca-n poveşti, să-şi ia mireasa.Există spre vânzare 50 de exemplare instruite pentru concursuri de sărituri saucai tineri de mare valoare, din părinţi care au participat la competiţiiinternaţionale. Preţurile pornesc de la 1.800 lei şi ajung la 7.500 de euro.Cei interesaţi găsesc la Piccadilly Horses şi armăsari pentru montă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-05

Mai multe imagini:
Dr. Horse. În slujba sănătăţii oamenilor
zoom
Dr. Horse. În slujba sănătăţii oamenilor
zoom
Dr. Horse. În slujba sănătăţii oamenilor
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image