2018-11-14 14:05


Drumeţii montane şi ecoturism pentru elevi din România şi Bulgaria

 |  00:26
Drumeţii montane şi ecoturism pentru elevi din România şi Bulgaria

Drumeţii montane şi ecoturism pentru elevi şi profesori. Astfel s-a desfăşurat o parte din proiectul „Eco-friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!”, program al Asociaţiei Drumeţii Montane şi finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP Bucureşti, făcând parte din Programul de invăţare pe tot parcursul vieţii, fiind un proiect între două şcoli din România şi Bulgaria.

Cei 27 de tineri bulgari sosiţi în judeţul Gorj au participat la activităţi de drumeţie unde au parcurs traseul tematic-educativ ”Poveştile pădurii”, după care au primit informaţii despre echipamentul montan şi utilizarea busolei. Tinerii s-au dovedit a fi receptivi şi foarte încântaţi de această activitate şi au participat la concursul de orientare turistică -  unde au putut pune în practică cele învăţate.

Tinerii bulgari au primit materiale informative cu privire la tot ceea ce pot vizita în judeţul Gorj, aceste materiale au fost puse la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Gorj.

“Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!” este un parteneriat pe doi ani propus de două şcoli, una din Bulgaria, Technicheska Profesionalna Guimnasiya „Nikola” reprezentată de doamna Mariana Kolarska şi una din România, Colegiul Auto Traian Vuia din oraşul Târgu Jiu, reprezentată de către domnul Liviu Udrescu. Deşi este un proiect lingvistic, tema  este strâns legată de realitatea înconjurătoare, având în vedere că scopul acestuia este de a inspira nu numai elevii şi profesorii, dar şi comunităţile din jurul şcolilor noastre pentru a curăţa, repara şi conserva mediul înconjurător.

Drumeţii montane şi ecoturism pentru elevi din România şi Bulgaria
zoom
Obiectivele acestui proiect sunt: Promovarea unei mai bune înţelegeri, a unui raţionament pozitiv şi creşterea conştientizării eco-friendly pentru mediu în rândul elevilor; Încurajarea elevilor şi profesorilor în a lua un rol pozitiv şi a face eforturi concertate în conservarea şi protejarea planetei noastre; Dezvoltarea gradului de conştientizare şi atitudine responsabilă în rândul elevilor pentru a lua iniţiativă pentru îmbunătăţirea mediului; Dezvoltarea unei înţelegeri corecte a relaţiei dintre om şi mediul înconjurător şi interdependenţa dintre calitatea vieţii şi a calităţii mediului; Creşterea nivelului de sensibilizare cu privire la beneficiile bunei intreţineri a spaţiilor verzi, pentru sănătatea şi starea de spirit umană; De a dezvolta spiritul de echipă şi de a iniţia elevii în lucrul competent într-o echipă în timp ce vor crea diferite produse pentru acest proiect; De a motiva utilizarea de noi tehnologii şi reţele sociale în scopuri educaţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02
Citeste si:
Tinerii Gorjeni participă la activităţi de Eco Turism

TAGURI: drumetii, montane, ecoturism, elevi, romania, bulgaria, gorj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...