2018-12-18 17:52


Ecologia ia startul la Jocurile Olimpice de la Londra

 |  21:00
Ecologia ia startul la Jocurile Olimpice de  la Londra

După bilanţul ecologic mediocru, înregistrat la Jocurile Olimpice (JO), desfăşurate în urmă cu trei ani la Beijing, londonezii sunt hotărâţi să ofere dezvoltării durabile şi protecţiei mediului un loc de cinste în proiectul lor. Acesta include crearea unui stadion olimpic reciclabil, a unui pavilion de baschet reutilizabil ori a unui parc olimpic cu pescăruşi, vidre şi multă verdeaţă, potrivit green-report.ro.

Stadion olimpic din cânepă Situat în sudul Parcului Olimpic care se construieşte în Londra, stadionul destinat JO din 2012 este amplasat pe o „insulă” înconjurată din trei părţi de apă, seamănă cu un circ şi este demontabil, structura sa fiind din polimeri reciclabili, care includ bucăţi de cânepă.

Pavilionul de baschet, demontabil Pavilionul de la Londra, construit pentru întrecerile  olimpice din 2012, este unul dintre cele mai mari închipuite vreodată şi este demontabil. La sfârşitul competiţiei va fi ridicat şi reinstalat şi în alte locuri din Marea Britanie. Pescăruşi şi vidre în parcul olimpic Cu ocazia Jocurilor Olimpice, londonezii transformă vechile terenuri industriale poluate din estul metropolei, zonă în care este instalat şantierul JO 2012, într-o oază de verdeaţă atât pentru localnici, cât şi pentru animalele care trăiesc în aceste locuri. În partea de sud a Parcului Olimpic vor fi grădini, terase, magazine, iar în partea de nord, ultimele tehnologii eco vor fi la îndemână pentru a administra apa de ploaie. Va fi creat astfel un habitat adecvat sutelor de specii rare, cum ar fi pescăruşii şi vidrele.

Flacăra Jocurilor Olimpice va fi „verde”

Şi flacăra olimpică va fi "verde". Ea va fi întreţinută zi şi noapte cu un carburant ecologic, în locul parafinei care emite dioxid de carbon. Bugetul alocat JO de la Londra se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro, iar lucrările, care au început în urmă cu aproape un an, sunt aproape de final. G.R.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...