2017-01-23 00:38


Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!

 |  15:09
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!

Cinci ţinuturi de poveste îi aşteaptă deopotrivă pe cei mici şi mari la Disneyland Paris. Nici Viena nu se lasă mai prejos, ferestrele magazinelor sunt pline de creaţii uimitoare din marţipan, iar cafenelele vă ademenesc cu ciocolată caldă cu frişcă.

Disneyland Paris este locul în care visele se împlinesc, o lume magică în care se întâmplă întotdeauna ceva frumos: prinţi şi prinţese, personaje de poveste şi eroi din desene animate îşi dau întâlnire aici pentru a oferi o vacanţă de neuitat celor mici. Ei adoră să meargă pe Main Street, USA să se plimbe cu tramvaiul tras de cai şi să savureze o îngheţată delicioasă la Gibson Girl Ice Cream. Nu refuză nici plimbarea palpitantă cu Thunder Mountain sau incursiunea prin peşterile de pe Vasul Piraţilor din Caraibe. Emoţiile, experienţele şi descoperirile din labirintul lui Alice în Ţărâmul Minunilor sunt infinite. În Fantasyland visele devin realitate şi cei mici vor crede că elefanţii pot zbura într-adevăr, Dumbo îi va lua la o plimbare pe spate, iar apoi vor pluti pe un galion magic pentru a fugi de temutul căpitan Hook din Peter Pan. În satul indian Pocahontas copiii explorează fiecare colţişor, iar părinţii se bucură de o odihnă bine meritată. Pofta de mâncare vine ca prin farmec atunci când la masă este Cenuşăreasa (la restaurantul Auberge de Cendrillon), care îi îmbie pe cei mici să guste foie gras, somon şi crème brulée. La Café Mickey luaţi micul dejun şi cina în compania lui Mickey, Minnie, Pinocchio şi Goofy, iar dacă vă este poftă de clătite cu ciocolată merită să faceţi o oprire la The lucky nugget saloon, unde au şi specialităţi cu pui, peşte şi salate.  În cursul după-amiezei şi seara sunt tot felul de parade la care participă îndrăgiţii Peter Pan, Pinocchio şi Mickey Mouse, iar noaptea cerul este împânzit de focuri de artificii. În plus, teatrele oferă spectacole live. Îl mai ştiţi pe Asterix, din simpatica carte de comedie Asterix şi Obelix? Ei, bine, există un parc lângă Aeroportul Charles de Gaulle care reconstituie atmosfera din carte, are multe curse captivante şi spectacole cu delfini.

Distracţie în Parcul Fericit

În cazul în care copiii au prea multă energie alegeţi Palatul de Minuni (în Millenáris Park) pentru un divertisment interactiv. Playhouse oferă o largă varietate de jocuri şi experimente ştiinţifice care ajută copiii să înţeleagă normele ştiinţifice într-un mod jucăuş. Călătoriţi în viitor în casa Jövő Háza (tot în Millenáris Park) care vă oferă amănunte captivante despre astronomie. Adulţii se vor bucura de expoziţii educaţionale şi de divertisment. De pe lista de vizite nu trebuie să lipsească Tropicarium, un acvariu spectaculos în mallul Campona, ideal pentru a admira minunile naturii, rechinii şi peştii tropicali. În Teatrul Laser din cadrul Planetariului sunt prezentate secretele Universului pe înţelesul copiilor, iar cântăreţi celebri şi formaţii muzicale însoţesc afişajul vizual: hituri de la Queen, Pink Floyd şi cântece ale Madonnei transformă momentele în experienţe de neuitat. Centrele comerciale din Budapesta au toate magazine de jucării şi cele mai multe dintre ele oferă şi locuri de joacă unde vă puteţi lăsa copiii sub atentă supraveghere cât timp sunteţi la cumpărături. Cei mici vor avea parte de tobogane, castele şi jocuri interactive. Capitala Ungariei are şi un Parc Fericit (Vidam Park numit şi Happy Park). Două atracţii nu trebuie ratate aici: caruselul merry-go-round (cu o tradiţie de peste 100 de ani, recent renovat) şi roata Ferris. Pentru masă alegeţi restuarantul Bagolyvár (Castelul Bufniţei), găzduit de un conac transilvănean, care vă dă impresia că luaţi masa la mama sau la bunica. Trebuie neapărat să gustaţi supa de gulaş, salata de varză învelită în tortilla de porumb, ştrudelul şi turos palachinta  – o prăjitură garnisită cu o gustoasă cremă de vanilie. La final, gazdele vă oferă o diplomă, reţete de ştrudel şi o carte cu bunătăţile lor la preţ redus.

În Viena se învaţă prin joacă

Minigolf, carusel, roţi centrifuge, trenuleţe, trambuline şi bungee-jumping... mmm, o mulţime de distracţii le fac cu ochiul celor mici în parcul Prater din Viena şi nu ştiu ce să aleagă mai întâi. Ar călători cu trenuleţul Liliput care străbate tot parcul Prater, dar s-ar aventura şi la o plimbare cu ultramodernul roller coaster. Dacă sunt curioşi să afle cât mai multe despre lumea dinozaurilor, Blue Planet nu poate lipsi din itinerariu. În caruselul romantic – fetiţele sunt prinţese timp de 15 minute contra sumei de 7 euro. Pentru o porţie bună de râs încercaţi, alături de copii, Labirintul cu oglinzi  care măresc, lăţesc şi micşorează. La final apar şi jucăriile din pluş, evident, pentru cei care joacă Wienspiel (jocul vienez). La Muzeul Copiilor Zoom, cei mici sunt invitaţi să atingă şi să încerce exponate şi, prin simţul tactil, să ia în stăpânire lumea. Joaca este pe primul loc la Zoom şi totul devine un mod de învăţare şi de creaţie. În cea mai veche Grădină Zoologică din lume, Schönbrunn Zoo, veţi vedea gheparzi şi jaguari care îşi consumă prada şi pinguini care adoră să fie hrăniţi. Tot aici vă împrieteniţi cu Fu Hu and Tuluba – un pui de Panda, vizitaţi Casa Koala şi un acvariu cu recife de coral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

Mai multe imagini:
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom

Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom

Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadă de weekend cu Mickey şi Minnie. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: escapada, mickey, minnieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image