2017-01-20 20:10

SPECIAL


Escapadele anului 2012. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Escapadele anului 2012. GALERIE FOTO!

Dacă nu aţi planificat o vacanţă de sărbători, vă puteţi revanşa în Noul An cu un sejur relaxant la malul mării. Petreceţi pe ritmuri flamenco sau împrumutaţi din veselia molipsitoare a irlandezilor şi savuraţi celebrele creme de whiskey!

Costa del Sol – istorică şi exotică

Ca un magnet, Costa del Sol atrage şi pulsează plină de energie. Pe aici au intrat arabii în Europa şi tot de aici Columb a plecat să adauge lumii un nou continent. După ani şi ani şi-a păstrat farmecul tipic andaluz, iar dacă experimentaţi fascinanta capitală a provinciei, Malaga, veţi vedea un amestec încântător de vechi şi nou.În Plaza Merced se află casa natală a lui Picasso, care îşi captivează oaspeţii cu un filmuleţ de vreo 50 de minute, cu toate etapele, cu toate femeile pe care le-a iubit, cu expoziţii, cu ultimul atelier în care pictorul aproape că se exilase şi unde reuşeau să pătrundă numai prietenii. Tot aici îl veţi vedea pe celebrul Picasso cu pălarie, fără pălărie, încruntat, zâmbind, gesticulând, într-o expoziţie cu fotografii realizate de un amic fotoreporter.

Întregul oraş stă sub semnul Picasso. Micul bar de peste drum de muzeu îi poartă numele, iar în magazinele de suveniruri veţi găsi tricouri ce au imprimate operele artistului andaluz. Puţin mai şic, staţiunea Marbella vă delectează cu rafinatul „Orange Square”, cu numeroase clădiri istorice, buticuri mici, galerii de artă, pub-uri şi bistrouri  pline de viaţă din zori până la amurg. Tot aici se află şi celebrul Puerto Banus, unul dintre cele mai exclusiviste din Europa, care reface ambianţa de la Hollywood şi vă îmbie la o plimbare romantică printre iahturile de milioane de euro.

Gogoşi cu ciocolată în plimbări

În Nerja, un mic paradis spaniol aflat la 50 km de Malaga, barul Ortiz vă aşteaptă cu cele mai apetisante churros cu lapte, gogoşile crocante pe care spaniolii le mănâncă cu ciocolată sau cu sare. Plini de energie, după un astfel de festin, ce aţi zice de o aventură la schi în Sierra Nevada? Este una din staţiunile cele mai înalte din Europa, cu un record de zăpadă surprinzător, având în vedere vremea însorită. Îşi tratează oaspeţii cu privelişti spectaculoase la Marea Mediterană şi la Munţii Atlas din Maroc, dar şi cu cel mai bun lumumba – o delicioasă combinaţie de ciocolată caldă şi brandy, la barul Crescendo. Pentru cină, alegeţi fondue la Fromagerie (un mix de brânză, vin, nucşoară) sau vinurile din pivniţele de la restaurantul La Ruta de Veleta. La poalele munţilor, merită să încercaţi piscinele buclucaşe, băile turceşti şi sauna. Într-o zi senină veţi vedea şi coasta Africii de Nord de cealaltă parte a strâmtorii Gibraltar, dar şi Peştera Sf. Mihail, o catedrală în stâncă cu stalactite superbe şi cu lacuri subterane, datând de milioane de ani. În 45 de minute totul se schimbă: casele, limba, îmbrăcămintea, deliciile culinare, obiceiurile. Simţurile percep senzaţii inedite  în Regatul Maroc, unde bulevardele oraşului Tanger sunt ticsite de esenţe şi culori unice, iar în partea modernă Marea Mediterană se întâlneşte cu Oceanul Atlantic. Prânzurile sunt inconfundabile: cuşcuş cu legume şi carne, ceai cu aromă de mentă şi prăjituri cu miere şi migdale.

Edinburgh – croazieră regală

Pământesc şi elegant, ocazional cosmopolit, Edinburgh este mândru de aleile sale medievale, precum şi de faimosul festival Fringe din luna august, atunci când lumea coboară în palatele sale. Peisajele superbe se întind pe şapte dealuri şi peste toate domneşte Castelul Edinburgh, centrul poveştilor din Scoţia. Aventura începe în Camera Obscură, un mod fascinant de a admira oraşul, printr-o lentilă care oferă vederi la 360 °, şi de a învăţa despre istoria lui. Urmează plimbarea prin Camera Coroanei, una dintre cele mai spectaculoase încăperi,  fiindcă prezintă cele trei distincţii purtate odinioară de conducători: coroana, sceptrul şi sabia. Veţi vedea şi Stone of Destiny, piatra folosită în ritualurile de încoronare (recent recuperată de scoţieni, după un sejur de câteva secole în Westminster Abbey), precum şi frumoasa capelă a Sfântei Margaret, construcţie simplă şi pioasă ale cărei vitralii taie, pur şi simplu, respiraţia. La final, efortul vă este recompensat cu prăjituri în cafeneaua din incinta castelului. Pentru a menţine atmosfera regală, vizitaţi Royal Yacht Britannia, care a fost în serviciul Reginei şi a Familiei Regale peste 40 de ani. Veţi câştiga o introspectivă atât în apartamentele regale, în Sun Lounge, Camera de Pictură, cât şi în viaţa echipajului navei. Sala de mese a găzduit oaspeţi eminenţi de-a lungul anilor: Sir Winston Churchill, Nelson Mandela, Bill Clinton, Margaret Thatcher.

Dublin – pentru iubitorii de bere

În oraşul în care plouă de trei ori pe zi, puteţi lua pătura pentru picnic şi să vă instalaţi comod în parc, pe iarba de un verde ireal. Vremea e atât de plăcută chiar şi la mai puţin de 20°C, încât vestimentaţia cea mai potrivită este tricoul şi pantalonii scurţi. Pe tot parcursul zilei, capitala Irlandei este un adevărat spectacol vizual. Trinity College, Dublin Castle sau University College, cu o arhitectură cu totul şi cu totul specială, fac din Dublin un loc în care îţi doreşti să revii mereu. La Guinness Storehouse veţi afla cum se fabrică berea, în cadrul unei demonstraţii live. Irlandezii vă lasă să priviţi, dar au pregătit şi o experienţă pentru papilele gustative şi o panoramă asupra oraşului prin pereţii de sticlă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

Mai multe imagini:
Escapadele anului 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Escapadele anului 2012. GALERIE FOTO!
zoom

TAGURI: malaga, costa del sol, edinbughComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image