2019-01-24 02:25


Europa sub zăpadă: Aeroporturi închise, trenuri oprite şi maşini blocate

 |  19:25
Europa sub zăpadă: Aeroporturi închise, trenuri oprite şi maşini blocate

Mai multe aeroporturi europene au fost închise sâmbătă,din cauza căderilor de zăpadă şi a temperaturilor neobişnuit de scăzuteînregistrate în mai multe ţări europene la începutul vacanţelor de Crăciun.

GERMANIA

Aeroportul din Frankfurt, unul dintre nodurile de transport aerianimportante din Europa, a anulat sâmbătă dimineaţă circa 170 de zboruri, dincauza valului de frig care perturbă traficul european. Circa 2.500 de pasageriau fost blocaţi pe aeroport în noaptea de vineri spre sâmbătă.

MAREA BRITANIE

Aeroporturile Heathrow şi Gatwick au fost închise, iar multe zboruri aufost anulate sau înregistrează întâzieri importante. Serviciile meteorologiceau anunţat că Marea Britanie ar putea înregistra cea mai rece lună decembrie dedupă 1910, temperaturile scăzând până la -13 grade Celsius la Buckinghamshire.

ITALIA

Şi în Italia au fost înregistrate căderi de zăpadă neobişnuite în Toscana,dar şi la Roma, Neapole sau Capri. În nordulţării, zborurile de pe aeroportul Florenţa sunt anulate până la ora 16.00 GMT(18.00, ora României), iar aeroportul din Pisaa întrerupt zborurile până la ora 15.00 (17.00, ora României).

BELGIA

În capitala Belgiei, zborurile către Londra, Munchen şi Amsterdam au fost anulate, iar cursele cătreRoma înregistrează întârzieri.

OLANDA

Circa 3.000 de pasageri au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă înaeroportul Schiphol, unde zeci de zboruri au fost anulate din cauza căderilorde zăpadă.

UNGARIA

Aeroportul din capitala Ungariei a anunţat sâmbătă închiderea pistelor, dincauza căderilor abundente de zăpadă. "Directorul de zbor a decisînchiderea aeroportului la ora 13.30 (14.30, ora României), din cauzaintensităţii ninsorii", se arată într-un comunicat publicat pe site-ulaeroportului, care ar putea fi redeschis în jurul orei 15.00 GMT (17.00, oraRomâniei).

Ninsorile au afectat şi traficul rutier în Italia, Marea Britanie şiFranţa, sute de maşini rămânând blocate pe şosele din vestul Angliei sau nordulItaliei.

Şi traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate, legăturile Eurostarînregistrând întârzieri importante, iar companiile feroviare din sud-estulAngliei decizând să-şi reducă activitatea.

În gara din Florenţa, nod feroviar important pentru trenurile de mareviteză pe ruta Milano - Roma, traficul a fost blocat în cursul nopţii, iaraproape 5.000 de pasageri au fost găzduiţi într-un centru de congrese aflat înapropiere. Circulaţia a fost reluată sâmbătă dimineaţă, dar trenurileînregistrează întârzieri importante.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...