2019-01-18 10:12


Eurostat: România, prima în topul ţărilor din UE în care populaţia NU PLEACĂ în VACANŢĂ

 |  15:53
Eurostat: România, prima în topul ţărilor din UE în care populaţia NU PLEACĂ în VACANŢĂ

În România, 76% din populaţie nu a avut nicio vacanţă în anul 2016, fapt care plasează ţara noastră în topul ţărilor UE din acest punct de vedere, arată un raport al Eurostat. De asemenea, peste 55% dintre cetăţenii României nu călătoresc din motive financiare.

Raportul arată că în urma României se află Portugalia cu 74,4% din populaţia ţării care nu au călătorit în 2016, Buglaria cu 70,2% şi Grecia cu un procent de 64,4%.

Eurostat arată că 76% dintre români nu au călătorit în 2016, aproximativ 55,3% dintre români invocă motive financiare, 12,8% din motive de sănătate, iar 4,9% nu simt motiviaţia pentru care să călătorească. Un procent de 8,9% din cetăţenii ţării au precizat că motivele pentru care au ales să nu călătorească în 2016 au fost pentru că au avut angajamente familiale, 13,1% au muncit sau studiat, iar 4,9% invocă alte motive.

În 2016, potrivit Eurostat, 62% din populaţia Uniunii Europene (cu vârsta de 15 ani şi peste) a efectuat cel puţin o călătorie turistică în scopuri personale. Jumătate (50%) au făcut cel puţin o călătorie turistică internă, cu cel puţin o şedere peste noapte în 2016, şi aproape o treime (32%) au efectuat cel puţin o călătorie în străinătate.

Aproximativ 48% dintre europeni care nu au făcut nicio călătorie în 2016 şi au raportat că acest lucru se datorează motivelor financiare.

La nivelul Uniunii Europene, 20% dintre non-turişti au menţionat ca factor de influenţă problemele de sănătate, în timp ce alte 20% au dezvăluit că nu au făcut-o pentru că nu doresc să călătorească. Alte motive pentru care 16% dintre respondenţi nu au făcut o excursie turitică includ angajamente de lucru sau de studiu, în timp ce 13% au menţionat angajamentele familiale.

Aspectele financiare sunt citate ca fiind principalul obstacol pentru toate grupele de vârstă,cu excepţia celor de peste 65 de ani, unde motivele de sănătate reprezintă cea mai frecvent menţionată barieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-30

TAGURI: eurostat, romania, tari ue, vacanta,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
30 Iun 2018

daca te uiti mai bine la situatia -macar a- Romaniei, Bulgariei si Greciei, nici nu prea e nevoie de vacanta, o mare parte a populatiei este permanent in vacante...Ba -este evident- ca muncesc mult mai mult cei care pleaca in strainatate, sub pretextul ca ar pleca in vacanta, dar ei se duc la hamaleala...Oricum mult mai bine platita decat cea din Romania, etc.
LEVST.
30 Iun 2018

Iar grecii si portughezii, macar vara, nici nu prea ar avea motive sa plece prea departe, au acasa, tot ce le trebuie...
LEVST.
30 Iun 2018

Remus Cernea, se muta din Romania(...)____-----_____ altul care pleaca in "vacanta"...
”NORMAL”!
30 Iun 2018

În afară de borfași, afaceriști oneroși, ăia cu pensii speciale de mici ori javrele de politicieni...CINE MUNCEȘTE CINSTIT ȘI CORECT, NU PREA ARE BANI DE VACANȚĂ ÎN AFARĂ! Când românii vor avea și ei salariile și pensiile MINIME (cf.Pactului de Aderare la m.U.E.) adică echivalentul a 600 de euro, DA își vor putea permite!
ALLISON HOWARTS
01 Iul 2018

Am fost rănită și inimă, când o mare problemă a avut loc în căsnicia mea acum șapte luni, între mine și soțul meu. atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. el a spus că nu a vrut niciodată să stea cu mine din nou, și că nu mai mă iubește. Așa că a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele mele posibile să-l duc înapoi, după ce am cerșit mult, dar nu i-am făcut nici un folos. Și a confirmat că ia luat decizia și nu a vrut niciodată să mă vadă din nou. Deci într-o seară, când mă întorceam de la muncă, m-am întâlnit cu un vechi prieten al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat toate lucrurile, așa că mi-a spus că singurul mod în care îl pot aduce pe soțul meu înapoi este pentru a vizita o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Deci niciodată n-am crezut în vrajă, dar nu aveam altă alegere decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care la vizitat. ogagakunta@gmail.com. A doua zi dimineață, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi aduce soțul înapoi a doua zi. Ce afirmație uimitoare! N-am crezut, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi în dimineața următoare, așa de surprinzător, soțul meu, care nu mi-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a sunat să-mi spună că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa sa întors în aceeași zi, cu o mulțime de dragoste și bucurie, și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră era acum mai puternică decât a fost înainte, cu ajutorul unei vrăjitoare. Deci, vă voi sfătui acolo dacă aveți ogagakunta o problemă de contact, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta .. Trimiteți-l la: ogagakunta@gmail.com
HORUS
01 Iul 2018

La populatia de fermieri/fosti tarani,cea mai mare din Europa, cine sa plece in vacanta si cine sa dea mancare animalelor?Plus ca lumea de la oras are deja case de vacanta mai peste tot si isi petrec acolo concediile ....Mamaia e o mizerie,Valea Prahovei e supra aglomerata ,iar pentru vacante externe exista pericolul sa nu te mai intorci,daca vre-un islamist are planificata o actiune chiar cand .....
BăţăGUI
01 Iul 2018

@ALLISON HOWARTS: saraca de tine,va da drumul in weekend?
Random imageUltimele stiri

loading...