2017-01-19 19:27

SPECIAL


Experiment. Sexul şi agresivitatea sunt strâns legate între ele

 |  18:02
Experiment. Sexul şi agresivitatea sunt strâns legate  între ele

Oamenii de ştiinţă audescoperit că există o legătură foarte puternică între comportamentul sexual şicel agresiv, informeazăDaily Mail.

Experimentula fost realizat de membrii Universităţii din New York pe mai mulţi şoareci delaborator. Cercetătorii au stabilit neuronii direct responsabili decomportamentul violent şi i-au modificat genetic pentru ca şoarecii săreacţioneze agresiv la vederea luminii albastre.

Lastimularea acestor celule, şoarecii reacţionau foarte violent faţă de alţimasculi şi femele, dar şi faţă de obiectele din jur. Oamenii de ştiinţă auobservat însă că aceste celule responsabile de comportamentul agresiv erauinhibate în timpul actului sexual.

“Circuitulde împerechere acţionează ca o poartă faţă de circuitul agresiv şi suprimăneuronii responsabili de comportamentul violent atunci când există un potenţialpartener în apropiere”, explică neurologul Dayu Lin.

Ipotezaspecialiştilor este că în cazul oamenilor, comportamentul celulelor nervoaseeste asemănător cu al şoarecilor testaţi în laborator.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image