2018-10-16 09:54


Facebook a lansat o campanie la nivel european. Despre ce este vorba

 |  08:15
Facebook a lansat o campanie la nivel european. Despre ce este vorba

Facebook Inc. a lansat, luni, o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe social media. Decizia companiei vine după ce mai mulţi politicieni germani s-au arătat preocupaţi de creşterea comentariilor xenofobe legate de refugiați, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Grupul a lansat "Initiative for Civil Courage Online" (Inițiativa pentru curaj civic online n.r.) la Berlin, promițând peste 1 milion de euro pentru a sprijini organizații neguvernamentale în eforturile lor de a contracara mesajele xenofobe.

Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni de la Facebook a precizat că discursul urii "nu își are locul în societatea noastră".

Regulile Facebook interzic intimidarea, hărțuirea și limbajul amenințător, dar, potrivit criticilor, acestea nu sunt impuse în mod corespunzător.

Mai mulţi procurori din Hamburg au lansat, în luna noiembrie, o anchetă care viza Facebook asupra unor suspiciuni că nu face suficient pentru a împiedică difuzarea discursului de ură.

De asemenea, cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook să facă mai mult în acest sens, în timp ce Ministerul Justiției de la Berlin a înființat un grup de lucru cu Facebook pentru a identifica postările penale mai rapid și a le șterge.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: facebook, lanseaza, campanie, nivel, european, postare, extremista
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...