2018-10-18 14:57


Facebook, AMENDĂ RECORD din cauza WHATSAPP

 |  11:23
Facebook, AMENDĂ RECORD din cauza WHATSAPP

Comisia Europeană va amenda rețeaua de socializare Facebook cu 110 milioane de euro, deoarece a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, scrie Agerpres.

CE a precizat că Facebook a susținut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcție.

"Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declarațiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014 iar angajații Facebook erau conștienți de o astfel de posibilitate", susține Executivul comunitar.

Aplicația de mesagerie WhatsApp a fost amendată vineri cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparență insuficientă în privința împărțirii datelor cu firma mamă Facebook.

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidențialitate prin care Facebook a obținut acces la datele utilizatorilor WhatsApp.

Posibilitatea ca utilizatorii WhatsApp să refuze transferul datelor către Facebook "a fost indicată într-un mod inadecvat", susține Autoritatea de reglementare din Italia, AGCM. De asemenea, instituția a criticat WhatsApp pentru că a introdus "clauze incorecte" în reglementările sale, cum ar fi dreptul companiei de a anula unele servicii sau de a începe să taxeze clienții fără a-i avertiza.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: facebook, whatsapp, amenda record
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Ghid de purtare a dresurilor în sezonul rece Acum 15 ore | (1)
Sfaturi si curiozitati


loading...