2018-12-14 01:08


Facebook introduce cenzura la postările neadecvate

 |  16:43
Facebook introduce cenzura la postările neadecvate

După ce guvernul de la Berlin a cerut rețelei de socializare să șteargă mesajele ostile imigranților, Facebook a anunțat că va înăspri politica de cenzurare a mesajelor xenofobe.

 Facebook a decis să ia în serios riscurile de violenţe fizice, astfel că a decis să retragă postările ce pot alimenta acest risc, a declarat purtătoarea de cuvânt a reţelei de socializare, Tina Kulow. Ea a menţionat de asemenea că s-a decis aplicarea mai severă a criteriilor în funcţie de care se determină dacă un comentariu postat are conotaţii rasiste, dar condiţiile generale de utilizare nu vor fi modificate.

Unul dintre efectele resentimentelor provocate în rândul populaţiei germane de sosirea masivă a migranţilor arabi, africani şi asiatici este o sporire a comentariilor ostile refugiaţilor pe reţelele de socializare. Prin urmare, cancelarul german Angela Merkel a cerut în luna septembrie acestor reţele, în special Facebook-ului, să şteargă postările 'xenofobe' şi să ia măsuri împotriva autorilor acestora, guvernul de la Berlin constituind la nivelul Ministerului Justiţiei şi o 'task force' care să colaboreze cu respectivele reţele pentru identificarea mai rapidă a unor asemenea mesaje.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28

TAGURI: germania, merkel, facebook, mesaje xenofobe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KYSS MIN KOUR
28 Noi 2015

ȘI CAM CARE-S POSTĂRILE ALEA ”NEADEGVATE”? ALEA CARE-I ”DERENJEAZĂ” PE LEPRELE DE HAMERICANCI? SYKTYR!
Random imageUltimele stiri


loading...