2016-12-06 12:28

SPECIAL


Facultatea de Jurnalism are cea mai mică taxă

 |  18:47
Facultatea de Jurnalism are cea mai mică taxă
Taxele de şcolarizare la Universitatea din Bucureşti (UB)au fost menţinute la nivelul de anul trecut, excepţie făcând doar Facultatea deJurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), care a beneficiat de o reducereconsiderabilă, de la 3.100 de lei la 2.500 de lei.

„În anul universitar2011-2012, pentru ciclul de licenţă, taxa de şcolarizare este de 3.100 de leipentru toate facultăţile Universităţii din Bucureşti, cu excepţia Facultăţii deJurnalism şi Ştiinţele Comunicării, la care taxa de şcolarizare este de 2.500 delei. Anul trecut, taxa de şcolarizare a fost de 3.100 de lei pentru toatefacultăţile UB”, ne-au menţionat reprezentanţii Universităţii din Bucureşti.Decanul Facultăţii de Jurnalism, Mihai Coman, susţine că decizia este unafirească, nefiind normal ca unele facultăţi să le întreţină pe altele. „Eu ampropus ca taxa de şcolarizare pentru Facultatea de Jurnalism şi ŞtiinţeleComunicării să fie diminuată. Este o decizie firească, deoarece nu este normalca unele facultăţi să le întreţină pe altele. Există facultăţi care au doarstudenţi la buget. La noi, numărul candidaţilor la concursul de admitere a fostconstant în ultimii 10 ani, 10 pe loc. Pentru anul universitar 2011-2012 sunt120 de locuri la buget şi 60 cu taxă. Taxa de înscriere la admitere este de 120de lei”, ne-a declarat decanul FJSC, Mihai Coman.

Prima facultate de jurnalism de după căderea regimuluicomunist

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării(FJSC) este prima de profil înfiinţată după 1989, fiind recunoscutăatât pe plan naţional, cât şi internaţional, drept „un spaţiu al formăriiprofesionale la cele mai înalte standarde”. FJSC este acreditată deConsiliul Naţional de Evaluare şi Acreditare Academică (CNEAA) şi oferăposibilitatea formării profesionale pentru mass-media (radio, televiziune,presă scrisă, presă de agenţie, jurnalism online) şi pentru relaţii publice şipublicitate.

Toate diplomele şi atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial. Potrivit reprezentanţilorFacultăţii de Jurnalism, din cadrul Universităţii Bucureşti, majoritateaabsolvenţilor se integrează profesional în instituţiile mass-media din România(posturi de radio şi televiziune, publice şi particulare, publicaţii diverseetc.), agenţii de publicitate şi de relaţii publice, departamente decomunicare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image