2019-03-20 23:55


Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée 2010, în cinci emisiuni la TVR Cultural

 |  14:39
Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée 2010, în cinci emisiuni la TVR Cultural

Evenimentul muzical extraordinar pe care l-a constituit ediţia jubiliară2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 150 de anide la naşterea legendarei soprane şi 15 ani de la manifestările ce suntdedicate memoriei sale, va fi prezentat în cinci emisiuni speciale de TVR Cultural.

Telespectatorii vor fi astfel martorii splendidelor celebrări create deMariana Nicolesco, ce au reunit în acest an nu mai puţin de 187 de tineriartişti din 27 de ţări şi cinci continente.

Printre acestea: DeschidereaFestivă şi Concertul Inaugural,lansarea monedei Darclée emisăde Banca Naţională a României, prezentarea volumului în pregătire Darclée Vissi d’arte..., de autorulolandez René Seghers, lucrare fundamentală, întemeiată pe nenumărate documenteinedite. De asemenea Concertul Extraordinar Omagiu lui Schumann, Chopin, Darclée, susţinut de prestigioasaformaţie Münchner Klaviertrio şi de marele pianist Matei Varga, sau Conferinţaprezentată de Stephan Poen, Doctor în Muzicologie, despre Darclée în istoria teatrului liric universal,ilustrată de interpretări ale sopranei Mariana Nicolesco. Ca şi la celelalteediţii ale Festivalului şi Concursului Darclée,de un imens succes s-a bucurat spectacolul de operă susţinut de tineriiinterpreţi, aclamaţi în acest an în DonPasquale de Donizetti. MareleConcert Omagial Darclée de pe Esplanada Dunării, în prezenţa a mii şimii de iubitori ai muzicii, a cuprins arii, coruri şi momente orchestrale dincapodoperele interpretate de legendara artistă, Concertul de Gală al Laureaţilorşi Festivitatea decernării Premiilor încununând, în final, mareasărbătoare a artei cântului.

TVR Cultural : sâmbătă 23, duminică 24, vineri 29, sâmbătă 30 şi duminică 31octombrie 2010 orele 20.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...