2017-01-22 05:47

SPECIAL


Filarmonica Regală din Londra cântă ca să crească florile

 |  17:01
Filarmonica Regală din Londra cântă ca să crească florile

Una dintre cele mai prestigioase orchestre britanice, Filarmonica Regalădin Londra, a cântat timp de trei ore în faţa unui strat de flori, săptămânatrecută, pentru a le favoriza creşterea. "Acesta este cel mai parfumat public pecare l-am avut vreodată", a spus dirijorul Benjamin Pope, adăugând căsperă că "muzica clasică a avut un ecou în rândul plantelor, care se vatraduce printr-o creştere mai bună primăvara". Întreaga orchestră, formată din 33 de muzicieni, a interpretat în specialSimfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart, în faţa a circa 100 devarietăţi de flori: muşcate, fucsia şi alte plante viu colorate."Este puţin derutant să ai corole înclinate în primul rând, în loc despectatori care aplaudă", a glumit dirijorul.

Oînregistrare de 45 de minute, intitulată "Anotimpul florilor: muzicăpentru creştere", realizată în parteneriat cu o televiziune britanică careeste pe cale să lanseze o emisiune de gradinărit, le este oferită gratuitonline grădinarilor melomani, pentru a testa ei înşişi presupusele efectebenefice ale muzicii clasice asupra creşterii plantelor.

Se considerăcă undele sonore stimulează la plante producerea de proteine şi prin urmarecreşterea lor, însă nu toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord cu această teorie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image