2018-12-16 19:59


Fiul fostului general Nicolae Pleşiţă a murit într-o explozie care ar fi fost provocată de el

 |  19:32
Fiul fostului general Nicolae Pleşiţă a murit într-o explozie care ar fi fost provocată de el

Damian Pleşiţă, fiul fostului general NicolaePleşiţă (foto), a fost găsit mort, luni după-amiază, în locuinţa sa din Curtea de Argeş,în urma unei explozii urmate de un incendiu care ar fi fost provocată de el, cuintenţia de a se sinucide, potrivit primelor informaţii furnizate de Poliţie şiISU.

Potrivit reprezentanţilorPoliţiei, Damian Pleşiţă, în vârstă de 56 de ani, ar fi lăsat deschisă înlocuinţă o butelie, iar în casă s-a acumulat gaz care a provocat odeflagraţie, în jurul orei 18.00.

Explozia a fost urmată de un incendiu, iarmare parte din acoperişul casei şi un zid s-au dărâmat.

Damian Pleşiţă a fost găsit carbonizat decătre pompierii ajunşi la faţa locului pentru a stinge incendiul.

Surse judiciare afirmă că Damian Pleşiţă alăsat la poarta casei un bilet cu mesajul "Nu intraţi, pericol deexplozie", astfel că anchetatorii merg pe ipoteza că deflagraţia au fostprovocată de bărbat cu intenţia de a se sinucide.

Un vecin de-al bărbatului le-a declaratanchetatorilor că acesta era bolnav şi că îi spusese că vrea să se sinucidă.

Casa în care locuia Damian Pleşiţă şi în carea locuit şi generalul Pleşiţă se află în cartierul Noapteş din Curtea de Argeş,într-o zonă izolată.

Generalul Nicolae Pleşiţă, fost şef alDirecţiei de Informaţii Externe a fostei Securităţi, a murit în septembrie2009, la vârsta de 80 de ani.

Nicolae Pleşiţă a fost pus sub acuzare pentrucomplicitate la asasinatele executate de Carlos Şacalul. Pleşiţă ar fi fost unadintre persoanele de contact ale lui Carlos în România comunistă, alături degeneralul Iulian Vlad (şeful fostei Securităţi), Tudor Postelnicu (fostministru de Interne) şi Gisela Vass (adjunctă a şefului Departamentului pentrurelaţii internaţionale a Comitetului Central al Partidului Comunist Român, cares-a ocupat în mod special de relaţiile cu "organizaţiile revoluţioare dinîntreaga lume").


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...