2017-01-18 04:01

SPECIAL


Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, ridicat într-un dosar vizând infracţiuni informatice

 |  12:12
Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, ridicat într-un dosar vizând infracţiuni informatice

O grupareinfracţională specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată,miercuri dimineaţă, în urma a 11 percheziţii făcute de procurorii DIICOT laCraiova, iar potrivit unor surse judiciare printre suspecţi s-ar afla şi RomeoBerceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj.

RomeoBerceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, audiat la DIICOT într-undosar vizând fraude informatice, este angajat din 2007 al Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă (ISU), reprezentanţii instituţiei afirmând că auaflat din presă că bărbatul a fost ridicat în urma unor percheziţii.

Purtătorul de cuvântal ISU Dolj, căpitan Florin Cocoşilă, a declarat, miercuri, corespondentuluiMEDIAFAX că reprezentanţii Inspectoratului nu au luat încă în discuţie cazullui Romeo Marian Berceanu şi că au aflat din presă despre posibila implicare aacestuia într-o grupare infracţională specializată în fraude informatice.

"Romeo Berceanueste angajat la Deptaşamentul de Pompieri Calafat din 2007. Comanda noastră nua luat încă în discuţie acest caz pentru că aşteptăm să se pronunţe organeleabilitate. Noi am aflat de la comandantul din Calafat despre acest caz şi de latelevizor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Într-un comunicattransmis miercuri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism arată că procurorii de la Serviciul Teritorial Craiovaau destructurat un grup infracţional organizat constituit din 13 persoane şispecializat în infracţiuni cu cărţi de credit.

Conform sursei citate,membrii grupării procurau dispozitive de copiere frauduloasă a datelor de pecardurile bancare, dispozitivele urmând să fie utilizate pe teritoriul StatelorUnite ale Americii. Aparatura de skimming urma să fie expediată într-un colet,prin disimularea acesteia în dispozitive receiver tip DIGI TV.

ProcuroriiD.I.I.C.O.T. au făcut 11 percheziţii domiciliare, în Craiova şi în alte localităţi din judetulDolj, fiind ridicate dispozitive de skimming.

La sediul Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova aufost duse pentru audieri nouă persoane.

Potrivit unor sursejudiciare, între cele nouă persoane s-ar afla şi Romeo Berceanu, fiul şefuluiPoliţiei de Frontieră Dolj.

Contactat decorespondentul MEDIAFAX, şeful Poliţiei de Frontieră Dolj a confirmat că fiulsău, Romeo Berceanu, se află printre cele nouă persoane ridicate în urma unordescinderi care au avut loc la Craiova şi au vizat o reţea specializată în infracţiunicu cărţi de credit.

"Aştept şi euaudierile pentru că nu ştiu cât este de implicat fiul meu. Eu sunt în Calafatşi mi s-a spus că la 6.30-7.00 au avut loc descinderile la Craiova. Dacă ştiam că se ocupă cu treabaasta vă daţi seama că nu îl lăsam", a spus Ionişor Berceanu, spunând căeste o "situaţie grea" pentru el şi că nu poate să vorbească mai mult.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image